Masa Başında Hazırlanan Yönetmelikler Sahadan Kopuk

Sendika, masa başında hazırlanan ve sahadan uzak, angarya yükümlülükler içeren bu düzenlemelerin Aile Hekimlerinin hak edişlerinde kesintilere yol açabileceğini ifade etti. Bu kapsamda eleştirilen noktalar şunlar:

- Hak Edişlerde Kesinti ve Yükümlülük Getirilmesi: Aile Hekimlerinin hak edişlerinde her türlü eksilmeye neden olabilecek uygulamalar ve vatandaş sorumluluğunu göz ardı eden düzenlemeler eleştirildi.

- ASM Gider Ödenekleri ve Kesintiler: Aile Sağlığı Merkezleri gider ödeneklerinin yetersiz olduğu ortamda, bu ödeneklerden yapılacak kesintilere karşı çıkıldı.

- Entegre Hastanelerde Nöbet Uygulaması ve Cezalar: Entegre Hastanelerde Aile Hekimlerine zorunlu nöbet uygulaması getirilmesi ve nöbetlerin yerine getirilmemesi durumunda cezai işlem yapılması kabul edilemez bulundu.

Keyfi Sözleşme Fesihleri ve Haksız Puanlamalar

Sendika, sözleşme fesihlerinin keyfi hale getirilmesi ve hekimlerin tıbbi bilgisi olmayan kişiler tarafından bir esnaf gibi puanlanmasının da Aile Hekimliği uygulamasına aykırı olduğunu savundu.

Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı’ndan Usulsüz Atama İddiası Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı’ndan Usulsüz Atama İddiası

Aile Hekimliği Kuralarına Eleştiri

Her ilçe için ayrı yapılan Aile Hekimliği kuralarının tercih haklarını kısıtladığı ve kayırmacılığı teşvik ettiği belirtilerek, bu düzenlemeye karşı çıkıldı.

Eylem Hazırlığı

Hekim Birliği Sendikası, Aile Hekimliği uygulamasına aykırı bu tür düzenlemeleri kabul etmeyeceklerini ve gerekirse eylemsellikten çekinmeyeceklerini açıkça ifade etti.