Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çalışanlarından Hastane Yönetimine Tepki: ‘Sorunlar Göz Ardı Ediliyor’ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çalışanlarından Hastane Yönetimine Tepki: ‘Sorunlar Göz Ardı Ediliyor’

Genel Sekreter Çiftçioğlu, Diyarbakır İl Sekreteri ve Dört İl Başkan Yardımcısının ıslak imzalı tutanaklar ilettiğini belirterek, “İl Başkanı Faysal Yiğit’in tüzük ihlalleri tespit edilmiş olup, 11 Temmuz 2024 (Perşembe) günü yönetim kurulumuzun aldığı karar neticesinde disiplin kuruluna sevk edilmiştir” dedi.

Disiplin ve Denetleme Süreci

Faysal Yiğit’in disiplin ve denetleme incelemeleri tamamlanana kadar görevden uzaklaştırılmasına karar verildiğini belirten Çiftçioğlu, “Faysal Yiğit, hakkındaki disiplin ve denetleme süreçlerini beklemeden 14 Temmuz günü istifa kararı almıştır,” ifadelerini kullandı.

Bu istifanın, denetleme ve disiplin kurullarının yapacağı incelemeyi etkilemeyeceğini ve sürecin şeffaflıkla yürütüleceğini vurguladı. 

Gerekli görülmesi halinde incelenen iddiaların tüm kamuoyuyla paylaşılacağını da ekledi.

İl Temsilciliğine Yeni Atama

Çiftçioğlu, il temsilciliğini vekaleten il sekreteri Ramazan Diskaya’nın yürüteceğini belirterek, “Yeni bir temsilci ataması yapılana kadar ilgili tüm iş ve işlemleri yürütmekle sorumludur” dedi.