Ameliyat Sonrası Kalbi Durdu

İddialara göre, nefes alma zorluğu çeken Heval Pekgöz, Maltepe’deki bir hastanede ameliyat olmak istedi. Ameliyat öncesi yapılan tetkiklerde herhangi bir soruna rastlanmadığı söylenen genç kız, 10 Ağustos 2024’te ameliyata alındı. Ancak anestezi sonrası kalbi durdu. Hastane yetkilileri, ilk müdahalede kalbin yeniden çalıştırıldığını belirtse de Pekgöz, Kurtköy’de başka bir hastaneye sevk edildi. Durumu ağırlaşan Heval Pekgöz, devlet hastanesine nakledildiği süreçte beyninde hasar meydana geldiği ve uzun süre oksijensiz kaldığı için 30 Ağustos 2024’te yaşamını yitirdi.

Ailesinin İddiaları ve Hukuki Süreç

Heval Pekgöz’ün babası Ferhat Pekgöz, kızının ameliyat öncesinde kendilerine hiçbir sorun olmadığının söylendiğini ancak ameliyat sonrası yaşanan olaylarda hastanenin ihmalkar olduğunu dile getirdi. Pekgöz, kızının kalbinin birkaç kez durduğunu ama bunun kendilerine yanlış bilgilerle aktarıldığını söyledi.

Sağlık Çalışanlarından Tepki: Sadece Başhekim Değil, Tüm Yönetim Değişmeli! Sağlık Çalışanlarından Tepki: Sadece Başhekim Değil, Tüm Yönetim Değişmeli!

Anne Özlem Pekgöz ise hastanenin yoğun bakım ünitesine sahip olmadığı halde kendilerine aksi bilgilerin verildiğini belirterek, "Kızımı ihmal yüzünden kaybettim. Sevk süreci gecikti, bize geç haber verildi. Kızımın kalbinde problem olduğu söylendi ama anjiyo sonucunda hiçbir sorun olmadığı ortaya çıktı. Yetkililerin cezalandırılmasını istiyorum," dedi.

Hukuki Süreç Başlatıldı

Ailenin şikayeti üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından soruşturma başlatıldı. Savcılık, hastaneden kamera kayıtlarını talep etti ve doktorlar hakkında soruşturma izni istedi. Ailenin adalet mücadelesi sürerken, genç kızın ölümünün ardındaki nedenlerin belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor.