Olayın Detayları

Olay, 22 Ocak 2024'te Eskişehir’in Zafer Mahallesi'nde meydana geldi. Safinaz Ayten, eve gelen eşi ve oğlu tarafından salonunda hareketsiz yatarken bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Ayten’in hayatını kaybettiğini belirledi. Yüz ve bileklerindeki morluklar nedeniyle olay, şüpheli ölüm olarak değerlendirildi ve Cinayet Büro Amirliği tarafından soruşturma başlatıldı.

İncelemeler sonucunda, Safinaz Ayten’in darp edildiği ve boynunun kırıldığının tespit edilmesi üzerine cinayet soruşturması derinleştirildi. Kamera kayıtları, eve kar maskesi ve eldivenle giren bir şüphelinin Mehmet U. olduğunu ortaya çıkardı. Mehmet U., Safinaz Ayten’in eşinin çalıştığı kereste fabrikasında işçi olarak çalışıyordu ve evde altın olduğunu öğrenerek hırsızlık amacıyla eve girdi.

Olayın Ardından Yakalanma Süreci

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayın ardından Mehmet U.'yu gözaltına aldı. Yapılan aramalarda, hırsızlığa karışan eldivenler ve çalınan bilezik bulundu. Mehmet U., çaldığı bileziği bir kuyumcuya sattığını kabul etti. Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

AK Parti'den Emeklilik ve 657 Sayılı Kanun için Yeni Düzenleme Sinyali AK Parti'den Emeklilik ve 657 Sayılı Kanun için Yeni Düzenleme Sinyali

 Mahkeme Süreci ve Karar

Eskişehir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında, sanık Mehmet U. hazır bulundu. Mahkeme, Adli Tıp Kurumu raporuna dayanarak, Safinaz Ayten'in ağız ve burun kapanması nedeniyle oksijen yetersizliğinden boğularak hayatını kaybettiğini belirtti.

Son sözü sorulan Mehmet U., Adli Tıp raporlarını kabul etmediğini ve kararda 2 çocuğunun dikkate alınmasını talep etti. Ancak mahkeme, Mehmet U.’ya indirimsiz şekilde ‘Kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘Yağma’ suçundan 11 yıl ve ‘Hırsızlık’ suçundan 6 yıl hapis cezası verdi.