Diyarbakır’da Kadın Doğum Uzmanlarından Poliklinik Hizmetlerini Durdurma Kararı Diyarbakır’da Kadın Doğum Uzmanlarından Poliklinik Hizmetlerini Durdurma Kararı

Sosyal medyada hızla yayılan ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran bu iddialar sonrasında Dr. Tokçu, konuya dair yazılı bir açıklamada bulundu.

Dr. Şeref Tokçu: "Mesleki Geçmişim ve Deneyimlerim İftira Konusu Yapıldı"

Dr. Şeref Tokçu, açıklamasında uzun yıllardır genel cerrahi ve cerrahi onkoloji alanlarında çalıştığını, bu süre zarfında meme hastalıklarına bağlı şekil bozukluklarının cerrahi tedavisinde büyük tecrübeler edindiğini belirtti. Tokçu, söz konusu hastanın, aynı hastanede görev yapan Dr. Mehmet Ali Şimşir’e başvurarak daha önce geçirdiği bir ameliyat sonrası oluşan göğüs deformitesi hakkında yardım talep ettiğini ve bu süreçte kendisinin de teknik anlamda destek sağladığını ifade etti.

"Başarılarımızın Çarpıtılmasına İzin Vermeyeceğiz"

Dr. Tokçu, ameliyatın başarıyla tamamlandığını ve hastanın büyük bir memnuniyetle kendilerine teşekkür ettiğini vurguladı. Adının Torbalı Devlet Hastanesi başhekimliği için anılmasının ardından bu tür iftiraların ortaya atıldığını düşündüğünü söyleyen Tokçu, "Bu gibi iftiralarla ismimizi karalayanları Allah’a havale ediyorum. Bizler hekim olarak her zaman hastalarımız için en iyisini yapmaya devam edeceğiz," dedi.

Sağlık Kurumlarının İmajını Koruma Çağrısı

Açıklamasında, sağlık kurumlarının imajını zedeleyen bu tür olumsuz haberlerin kurumların ve çalışanların motivasyonunu bozduğunu belirten Dr. Tokçu, "Bizler, sağlık kurumlarımızın imajını korumak ve hastalarımız için en iyisini yapmak adına özveriyle çalışmaya devam edeceğiz," diyerek meslektaşlarına ve kamuoyuna birlik çağrısında bulundu.