Dr. Sıtkı Sönmez, İl Sağlık Müdürü Olarak Görevine Başladı Dr. Sıtkı Sönmez, İl Sağlık Müdürü Olarak Görevine Başladı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, tecrübe ve liyakate verdiği önemi bir kez daha göstererek, daha önce görevden alınan Dr. Muhammed Ertuğrul Eğin’i tekrar bu göreve getirdi.

Dr. Muhammed Ertuğrul Eğin’in Kariyer Yolculuğu

1970 yılında Gaziantep’te doğan Dr. Muhammed Ertuğrul Eğin, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim aldı. THK Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yüksek Lisansı ve Erzurum Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Tıbbi Biyoloji Doktorası yaptı.

Kariyerine Erzurum Şenkaya Sağlık Grup Başkanlığı’nda başlayan Dr. Eğin, sırasıyla Erzurum Dadaşköy Sağlık Ocağı Tabipliği, Erzurum Numune Hastanesi Acil Servis Tabipliği, Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürlüğü, Erzurum Yenişehir Sağlık Ocağı Tabipliği gibi çeşitli görevlerde bulundu.

Ayrıca Erzurum Numune Hastanesi Başhekim Yardımcılığı, Erzurum Aziziye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcılığı ve Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi kurucu Başhekim Yardımcılığı görevlerinde de bulundu.

Yeniden Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı

Dr. Eğin, 1 Nisan 2009 tarihinde Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. 2011 yılında ise 663 sayılı KHK ile kurulan Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde aynı görevi sürdürdü.

Ancak, 2023 yılında bu görevden alınarak Ankara Beştepe Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine atanmıştı.

Sağlık Bakanı Memişoğlu’nun kararıyla tekrar Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilen Dr. Eğin, tecrübesi ve bilgi birikimiyle sağlık hizmetlerinde önemli katkılar sağlamaya devam edecek.

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun Liyakat Vurgusu

Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Dr. Eğin’i yeniden Genel Müdür Yardımcısı olarak ataması ile birlikte tecrübe ve liyakate verdiği önemi bir kez daha göstermiş oldu.

Sağlık Hizmetlerinde uzun yıllar deneyime sahip Dr. Muhammed Ertuğrul Eğin’in yeniden bu göreve getirilmesi, sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılmasına yönelik atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.