Hekim Birliği Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Kemal Noyan, hastanenin koşullarının hekimler üzerindeki olumsuz etkilerini vurgulayarak, ciddi bir sağlık krizi yaşandığını belirtti.

"80 Gebeye Tek Hekim Bakıyor"

Kemal Noyan, hastanede yaşanan iş yükünün altını çizerek, sadece bir hekimin 80 gebe kadına bakmak zorunda kaldığını ifade etti. Noyan, hastanenin fiziksel koşullarının yetersizliğine ve hastaların uzun süre sedyede bekletilmek zorunda kaldığına dikkat çekti. Özellikle doğum sürecindeki kadınların refakatçi koltuklarında bekletilmesi ve tedavi süreçleri tamamlanmadan taburcu edilmeleri gibi sorunların yaşandığını belirtti.

 "Muayene Süreleri 5 Dakikaya Düşürüldü"

Hasta yoğunluğunun, hekimlerin muayene sürelerini 10 dakikadan 5 dakikaya düşürdüğünü vurgulayan Noyan, bu kısalan sürelerin anne ve çocuk sağlığı açısından büyük riskler oluşturduğunu ifade etti. İki uzman hekimin istifa ettiğini belirten Noyan, "Ülkemizde, bazı Afrika ülkelerine sunulan sağlık hizmetinden daha kötü koşullarda çalışıyoruz. Amacımız, bilimsel sınırlar içinde kaliteli sağlık hizmeti sunmaktır," dedi.

Hastanede Bıçaklı Saldırgan Dehşeti! Personel Kendini Odalara Kilitledi! Hastanede Bıçaklı Saldırgan Dehşeti! Personel Kendini Odalara Kilitledi!

 "Acil Servis ve Jinekolojik Müdahale Servisleri Birleştirildi"

Anonim kalmayı tercih eden bir kadın doğum uzmanı ise, servis katlarının ve acil servisle jinekolojik müdahale servislerinin birleştirilmesinin aşırı yoğunluk yarattığını belirtti. Bu durumun, anne ve bebek ölümlerini artırabilecek riskli çalışma koşulları oluşturduğunu ifade etti.