Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’nda önemli bir görev değişikliği yaşandı. Uzun yıllardır bu görevi yürüten Doç. Dr. Metin Kıratlı’nın yerine Hakkı Susmaz atandı.

Metin Kiratli

Atama kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Metin Kıratlı Anayasa Mahkemesi Üyesi Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı atama kararları doğrultusunda, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı görevini yürüten Doç. Dr. Metin Kıratlı, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi.

Hakkı Susmaz Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Oldu

Hakki Susmaz

Kıratlı’dan boşalan göreve ise Hakkı Susmaz getirildi. Hakkı Susmaz’ın ataması, 18 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi.

HAKKI SUSMAZ KİMDİR

1974 yılında Manisa Gördes’te doğdu. İlköğrenim hayatını Gördes’te tamamladı. 1992 yılında Sağlık Meslek Lisesini bitirdi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrenimini tamamladı.

Hakki Susmaz Kimdir

Depremde 3 Çocuğunu Kaybetti, Şimdi İl Sağlık Müdürü Olarak Göreve Başladı Depremde 3 Çocuğunu Kaybetti, Şimdi İl Sağlık Müdürü Olarak Göreve Başladı

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevde bulundu. 2001 yılında Sağlık Bakanlığı Hukuk Müşavirliği’nde görevi resmî olarak başladı. Bakanlık bünyesinde (görevde yükselme-unvan değişikliği-merkez disiplin gibi) çeşitli kurul ve komisyonlarda görevler üstlendi. 2018 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü’ne atandı.

ULAK Haberleşme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmakta.

Evli ve iki çocuk babası.

Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü’ne Yeni Atama

Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü’ne de yeni bir atama yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 12. ve 13. maddeleri uyarınca, Bekir Keleş bu göreve getirildi. Bu atama da aynı tarihte Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.