Gazeteci Yazardan Bakan Koca’nın Görevden Affının Perde Arkası! Gazeteci Yazardan Bakan Koca’nın Görevden Affının Perde Arkası!

CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtlayan Yılmaz, kira gelirlerinden stopaj alınacağına dair iddiaları yalanladı ve "Şu anki çalışmamızda böyle bir şey söz konusu değil" dedi. Mevcut sistemin 500 liranın üzerindeki kiraların bankalar üzerinden yatırılmasını öngördüğünü belirtti.

Yurt Dışı Çıkış Harcına ilişkin açıklama

Yılmaz, yurt dışı çıkış harcına ilişkin henüz kesin bir rakam belirlenmediğini, çalışmaların devam ettiğini ve bu konuda toplumsal hassasiyetlerin dikkate alınacağını söyledi. "Haklı gerekçelere dayalı istisnalar olabilecektir" diye ekledi.

Vergi de Adalet

Yılmaz, vergi düzenlemeleri konusunda toplumsal hassasiyetlerin dikkate alındığını vurgulayarak, "Vergi adaletinin yanı sıra en önemli önceliklerimizden biri kayıt dışılığın azaltılması, kayıtlılığın artırılması, eşit düzeyde muamelenin tüm toplumsal kesimlere yayılması" dedi.

Kira Gelirleri ve Stopaj İddialarına cevap:

Kira gelirleri için yüzde 20 stopaj kesintisi iddialarına da değinen Yılmaz, "Şu anki çalışmamızda böyle bir şey söz konusu değil. Zaten 500 liranın üzerinde olan kiraların bankalar üzerinden yatırılmasını öngören bir sistemimiz var. Onun dışında şu anki çalışmamızda böyle bir konu söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Vergi Reformu Planları

Vergi reformlarının toplumsal hassasiyetler doğrultusunda sürdüğünü belirten Yılmaz, kayıt dışılıkla mücadele ve vergi adaletinin sağlanması konusunda kararlılıklarını dile getirdi. Yılmaz, "Kayıtlılığın artırılması ve eşit düzeyde muamelenin tüm toplumsal kesimlere yayılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz" şeklinde konuştu.