Aşure Günü Kutlaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına Aşure Günü'nü kutlayarak başladı. "Aziz milletimizin ve tüm Müslümanların Aşure Günü'nü canı gönülden tebrik ediyorum. Bu mübarek ayda tutulan oruçların ve yapılan ibadetlerin Hak katında kabul olmasını niyaz ediyorum," dedi.

Kerbela Faciası ve Alevi Bektaşi Kültürüne Vurgu Yaptı

Kerbela faciasının 1385. yıldönümünde Hazreti Hüseyin ve yarenlerini rahmetle yad eden Erdoğan, Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'nın önemine değindi. "Kerbela katliamı üzerinden aramıza nifak tohumları ekmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz," dedi.

Yatırım ve Ekonomi

Erdoğan, BYD ile yapılan 1 milyar dolarlık yatırım sözleşmesinin altını çizerek, "Ülkemiz ekonomisine katma değer sağlayacak her türlü yatırıma kapımız sonuna kadar açıktır," ifadelerini kullandı. Ayrıca, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılacak sporculara başarılar diledi.

NATO ve Savunma Sanayi

NATO Liderler Zirvesi'ne katılan Erdoğan, Türkiye'nin NATO içindeki vazgeçilmez rolünü teyit ettiklerini belirtti. "Müttefiklerimiz tarafından ülkemize verilen silahların terör örgütlerinin eline geçtiğini görüyoruz. Bu durum kabul edilemez," dedi.

Filistin'in yanındayız

Erdoğan, İsrail'in Filistin topraklarındaki politikalarına sert eleştirilerde bulunarak, "Filistin'in yanında dimdik duruyoruz ve duracağız," dedi. Türkiye'nin coğrafi ve tarihi bağları itibarıyla tek bir bloğa sıkıştırılamayacağını vurguladı.

Türksat 6A ve Konut Projeleri

Yeni haberleşme uydusu Türksat 6A ile haberleşme uydusu üreten ilk 11 ülke arasına girdiklerini belirten Erdoğan, 2025 yılı bitmeden tüm depremzedelerin konutlarına kavuşacağını söyledi.

Enflasyonu İndireceğiz

Geçen aydan itibaren enflasyonun düşmeye başladığını söyleyen Erdoğan, "Sene sonunda enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere indireceğiz. İstikrar ve reform programımızın olumlu sonuçlarını alıyoruz ve almaya devam edeceğiz," dedi.

Akrabalar Arasında Silahlı Kavga Hastaneye Taşandı: 1 ölü, 9 yaralı 12 gözaltı Akrabalar Arasında Silahlı Kavga Hastaneye Taşandı: 1 ölü, 9 yaralı 12 gözaltı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonla mücadelede kararlılıklarını sürdürdüklerini ve fiyat balonunun yavaş yavaş sönmeye başladığını belirtti.