Yozgat Şehir Hastanesi Başhekiminin Babası Toprağa Verildi Yozgat Şehir Hastanesi Başhekiminin Babası Toprağa Verildi

Geçtiğimiz yıl 3 milyon 115 bin 924 hükümlü ve tutuklunun muayene edildiği cezaevlerinde e-muayene sistemine geçiş hız kazanıyor.

Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’nün TBMM’ye sunduğu rapora göre, ülke genelinde e-doktor muayene uygulaması 9 cezaevinde hayata geçirildi.

Eskişehir’de başarılı bir şekilde test edilen uygulama, İstanbul, Tekirdağ ve İzmir gibi büyük illerde de başlatılacak. 10 Haziran itibarıyla toplam 1633 görüntülü muayene işlemi gerçekleştirildi.

Bağımlılara Özgü Ceza İnfaz Kurumları

Raporda, bağımlılara özgü ceza infaz kurumlarının açılacağı belirtildi. Bu kurumlarda yoğun rehabilitasyon ve tedavi hizmetleri sunulacak.

Cezaevine kabul aşamasında, psikolog ve sosyal çalışmacılar tarafından yapılan araştırma ve değerlendirme formları ile suçlu profiline uygun rehabilitasyon programları düzenlenecek. Bağımlılıkla mücadele, grup çalışmaları, ödül uygulamaları ve çeşitli kurslar gibi faaliyetler organize edilecek.

Denetimli Serbestlik ve Tahliye Verileri

Ülke genelinde denetimli serbestlikten yararlanan hükümlü sayısı 520 bin 558 olarak açıklandı. Bu uygulamadan yararlanan çocuk sayısı ise 9 bin 151. 2013 yılından itibaren hastalık nedeniyle tahliye edilen hükümlü sayısı 2 bin 949 oldu. 11 yılda, terör suçundan hüküm giyip hastalık nedeniyle tahliye edilenlerin sayısı 138 iken, adli suçlardan hüküm alıp hasta olduğu gerekçesiyle tahliye edilenlerin sayısı 2 bin 811 olarak kaydedildi.