Yılmaz, yaptığı açıklamada, hükümetin mali tedbirler ve ticaret politikalarıyla riskleri azaltarak dezenflasyon sürecini desteklediklerini belirtti. Ayrıca, güçlü siyasi irade ve koordinasyon sayesinde politikaların başarıya ulaştığını vurgulayan Yılmaz, "2024 yılı için bütçe açığı ve cari açık, daha önce paylaşılan Orta Vadeli Program (OVP) tahminlerinden çok daha iyi seviyelerde gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

'Teknik Çalışmaların Devam Ediyor'

Yılmaz, güncellenmiş OVP'nin Eylül ayında kamuoyu ile paylaşılacağını ve bu programda enflasyon oranlarına ilişkin nihai tahminlerin ve hedeflerin yer alacağını söyledi. 2025-2027 dönemini kapsayacak OVP için teknik çalışmaların devam ettiğini de ekledi.

Doktora çaydanlıkla vurdu, 'Suç ondaydı' diyerek savundu!  ve TUTUKLANDI! Doktora çaydanlıkla vurdu, 'Suç ondaydı' diyerek savundu! ve TUTUKLANDI!

Yılmaz, açıklamasında, önümüzdeki dört yıllık seçimsiz dönemde yapılacak yapısal dönüşümlerle ekonomideki resmi tamamlamayı planladıklarını belirtti. Ayrıca, sanayiden tarıma, turizmden hizmetlere, enerjiden lojistiğe kadar birçok alanda reformlar gerçekleştirilerek Türkiye’nin daha güçlü bir geleceğe taşınacağını ifade etti.

'İnsanımızın Refahını Artıracağız'

Güvenlik, adalet, eğitim ve sağlık gibi temel alanlarda da ilerleme kaydedileceğini belirten Yılmaz, "Türkiye Yüzyılı'nda; güçlü liderlik, tecrübeli kadrolar, milli birlik ve siyasi istikrar içinde hedeflerimizi birer birer hayata geçireceğiz. Amacımız, ülkemizi her alanda daha güçlü bir şekilde yarınlara taşımak ve insanımızın refahını artırmaktır" dedi. Yılmaz, zorlu dünya ve bölge koşullarına rağmen istikrar içinde büyümeye ve sosyal refahı kalıcı bir şekilde artırmaya kararlı olduklarını vurguladı.