Ancak ameliyat sonrası vücudunun farklı bölgelerinde enfeksiyonlar gelişen Aydın, yürümekte güçlük çekmeye başladı ve dört farklı hastanede tedavi görmesine rağmen sağlığına kavuşamadı.

Enfeksiyon ve Hayati Tehlike

Omuriliğinde gelişen enfeksiyon nedeniyle hayati riske giren Aydın, geçtiğimiz yıl Ankara’da bir ameliyat daha geçirdi. Bu ameliyat sırasında Aydın’ın belinde üç farklı gazlı bez olduğu tespit edildi. Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi’nde kontrolden geçen Aydın’a yüzde 69,9 oranında engelli teşhisi konuldu. Aydın, gazlı bezlerin dört yıl boyunca hayatını zorlaştırdığını, yürümekte zorluk çektiğini ve büyük ağrılar yaşadığını belirterek, Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı’na özel hastane ve ameliyatı yapan doktor hakkında suç duyurusunda bulundu. Ayrıca 20 milyon liralık tazminat davası açtı.

Gazlı Bez Tespit Edildi

Aydın, “2019’da Kütahya’da özel bir hastanede bel fıtığı ameliyatı oldum. Ancak ameliyat başarısız oldu ve vücudumda enfeksiyonlar devam etti. Sürekli aynı hastaneye gittim ve doktor her defasında ‘Bir şeyin yok, yürü’ dedi. Sonunda bu enfeksiyon nedeniyle apse oluştu ve omuriliğimi sardı. Ankara’da belimdeki platinlerin çıkarılması gerektiğini söylediler ve ameliyat sırasında üç gazlı bez tespit edildi. Gazlı bezlerin telli olmaması nedeniyle MR’da görünmedikleri için dört yıl boyunca büyük acılar çektim. Şu an enfeksiyon kurudu ancak vücudumdaki rahatsızlıklar devam ediyor. Yürümekte zorlanıyorum ve uzun süre ayakta kalamıyorum,” dedi.

Hukuki Süreç ve Tazminat Davası Açıldı

Tahsin Aydın’ın avukatı Kerem Sülün, müvekkilinin yaşadığı sıkıntıların belinde unutulan gazlı bezlerden kaynaklandığını belirterek, “Hukuki işlemlere başlamadan önce karşı tarafla görüşmek istedik ancak ilgisiz kaldılar. Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk ve tazminat davası açtık,” dedi.

D-650'de Ambulans Devrildi! Sağlıkçılar ve Hasta Ağır Yaralı D-650'de Ambulans Devrildi! Sağlıkçılar ve Hasta Ağır Yaralı

Avukat Emirhan Bilgen ise, “Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi’nden yüzde 69,9 oranında engelli teşhisi konulmuştur. Cumhuriyet Başsavcılığı’na soruşturma için dilekçelerimizi sunduk. Müvekkilimizin acılarını dindirmek amacıyla hem maddi hem manevi tazminat davalarımızın sürecini başlattık,” ifadelerini kullandı.