28 Şubat dönemindeki ayrımcılığa benzer sahnelerin yeniden yaşandığını söyleyen Çiçek, “FDI başörtülü çalışan istemiyor” denilerek reddedildiğini belirtti.

Başvuru Sürecindeki Ayrımcılık İddiası

İstanbul'da bir üniversitede İngilizce diş hekimliği bölümünde 3. sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Dilara Çiçek, 12-15 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan 2024 FDI Dünya Diş Hekimliği Kongresi’nde görev almak için başvuruda bulundu. 14 Ağustos’ta süreçleri organize eden ANT İnsan Kaynakları firmasıyla görüşmek üzere Kadıköy’deki ofislerine giden Çiçek, başvurusu kabul edilmeyince sebebini sordu. İddiaya göre, firma yetkilisi Çiçek’e başörtülü olduğu için görev alamayacağını söyledi. Bu duruma büyük şaşkınlık ve üzüntü içinde tepki gösteren Çiçek, yaşadıklarını kamuoyu ile paylaştı.

"Başörtülü Çalışan İstemiyor" Sözlerine Tepki

Çiçek, başına gelen bu olayın 28 Şubat dönemindeki ayrımcı uygulamalara benzer olduğunu ifade ederek, "2024 yılında hala böyle bir ayrımcılığın yapılması şaşırtıcı ve kabul edilemez. Bu tarz bir cümleyi nasıl yanlış anlayabilirim? Kendimi ve başkalarını savunmak için bu durumu gündeme getirdim. Bu tür ayrımcılığa maruz kalan kadınlar sessiz kalmamalı," dedi.

Türk Dişhekimleri Birliği'nden Açıklama: “Durum Kabul Edilemez”

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Türk Dişhekimleri Birliği Başkanı Tarık İşmen, olayın kabul edilemez olduğunu ve konuyla ilgili gereken işlemlerin yapılacağını belirtti. İşmen, “Biz hiçbir zaman insanları kılık kıyafetlerine, inançlarına göre ayırmadık. Bu olay talihsiz bir durum ve sorumlular hakkında gerekli yaptırımları uygulayacağımızdan emin olabilirsiniz,” şeklinde konuştu.

Bakan Işıkhan Ve Memur-Sen Görüştü: Ücret Artışı Ve 3600 Ek Gösterge Gündemde! Bakan Işıkhan Ve Memur-Sen Görüştü: Ücret Artışı Ve 3600 Ek Gösterge Gündemde!

Toplumda Tepki ve Dayanışma

Olay, toplumda geniş bir yankı uyandırırken, birçok kişi ve kurum Dilara Çiçek’e destek mesajları gönderdi. Bu durumun toplumun farklı kesimlerinde ayrımcılığa karşı duyarlılığı artırdığı ve benzer vakaların yaşanmaması için daha fazla farkındalık yaratılması gerektiği vurgulandı. Çiçek ise kendisiyle aynı durumda olan kadınlara seslenerek, sessiz kalmamaları ve haklarını savunmaları gerektiğini söyledi.