Bakan Işıkhan Ve Memur-Sen Görüştü: Ücret Artışı Ve 3600 Ek Gösterge Gündemde! Bakan Işıkhan Ve Memur-Sen Görüştü: Ücret Artışı Ve 3600 Ek Gösterge Gündemde!

Erişim Engeli

Alanya-Gazipaşa Yolu Gökçebelen Tünel Şantiyesi'nde incelemelerde bulunduktan sonra basın toplantısı düzenleyen Bakan Uraloğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Instagram'a getirilen erişim engeli ile ilgili olarak, "Net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli. Oradaki eksiklikler belli. O eksiklikleri giderdikleri an yani diyelim ki bir saat sonra biz o engeli kaldırmış olacağız." dedi.

Hukuki  Kurallar

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve belirli kurallar, değerler ve hassasiyetlere sahip olduğunu vurguladı. Türkiye'de temsilcilikleri bulunan bazı sosyal medya platformlarının uyması gereken kurallar ve mevzuatlar bulunduğunu belirten Uraloğlu, zaman zaman yapılan uyarılara rağmen bu kurallara uyulmamasının problemlere yol açtığını ifade etti.

Toplumsal Hassasiyetler

Uraloğlu, son olarak katalog suçları kapsamında Instagram'a uyarıda bulunduklarını ancak gerekli karşılığı alamadıkları için erişim engeli getirmek zorunda kaldıklarını açıkladı. "Özellikle hem kanuni olarak koyduğumuz kurallar hem de bazı toplumsal hassasiyetlerimizi dikkate almadıkları takdirde biz de gerekli müdahaleleri yapmak zorunda kalıyoruz. Bu anlamdaki vatandaşımızın hissiyatını da doğru yönetmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Erişim Engelinin Kaldırılması

Bakan Uraloğlu, Türkiye'deki temsilcilerle yapılan görüşmelerin sürdüğünü belirterek, "Hassasiyetlerimiz belli. Oradaki eksiklikler belli. O eksiklikleri giderdikleri an yani diyelim ki bir saat sonra biz o engeli kaldırmış olacağız. Ama burası bağımsız bir ülke. Kanunları ve kuralları olan bir ülke. Herkesin de bu kanunlara ve kurallara uymasını istiyoruz." dedi.