Azerbaycan'ın Şuşa şehrinde gerçekleşen toplantıya katılan Memişoğlu, mevcut potansiyelin geliştirilmesi için daha fazla bilimsel ve sağlık pazar işbirliği yapılması gerektiğini vurguladı.

Bakan Memişoğlu ‘Aile Hekimliklerini Önemsiyoruz’ Bakan Memişoğlu ‘Aile Hekimliklerini Önemsiyoruz’

"Bilim ve Sağlık Alanında Daha Fazla Çaba Gerekiyor"

Memişoğlu, sağlık alanında yapılacak işlerin çok olduğunu belirterek, "Sağlık hepimizin ortak paydası. Hem bilimsel kapasitemizi hem de sağlık pazar payımızı artırmamız gerekiyor," dedi. Sağlık alt yapısından insan gücüne kadar geniş bir alanda işbirliği fırsatlarının bulunduğunu ifade eden Memişoğlu, bu toplantıların bu hedefler doğrultusunda önemli bir zemin oluşturduğunu söyledi.

"Azerbaycan’ın Mücadelesinde Yanlarında Olduk"

Şuşa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Memişoğlu, Azerbaycan’ın İlham Aliyev liderliğinde topraklarını geri kazanma mücadelesine Türkiye'nin desteğini vurguladı. Türk devletlerinin geçmişte olduğu gibi bugün de omuz omuza olduğunu belirtti.

Sağlıkta İşbirliği Fırsatları Konuşuldu

Toplantı sonrası ikili görüşmeler gerçekleştiren Memişoğlu, TDT üyesi ülkelerle sağlık alanında daha fazla işbirliği yapılması için atılacak adımları değerlendirdi. Sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi, bilimsellik ve teknoloji alanındaki işbirlikleri hakkında önemli görüşmeler yapıldı.