MHRS Randevu Sisteminde Değişiklik Hazırlığı MHRS Randevu Sisteminde Değişiklik Hazırlığı

YHS Eğitim Sen, YHS Büro Sen ve YHS Sağlık Sen'in öncülüğünde gerçekleştirilecek bu önemli görüşme, tüm siyasi partilerin temsilcilerine çalışanların taleplerini iletmek için bir fırsat olacak.

Mevzuat Güncellenmeli, Sorunlar Çözülmeli

1965 yılından bu yana güncellenmeyen yasal düzenlemeler nedeniyle mağdur olan YHS çalışanları, görev tanımlarının belirsizliği, yer değiştirme tehdidi ve sağlık sorunları gibi pek çok problemle karşı karşıya. Bu durum, hem çalışanların hem de ailelerinin huzursuzluk ve liyakatsizlik gibi sorunlarla baş etmesine neden oluyor.

Sendikalar Kararlı: Çözüm Önerileri Meclis’e Sunulacak

YHS Eğitim Sen Genel Başkanı Olcay Çelik, YHS Büro Sen Genel Başkanı Canan Reyveci ve YHS Sağlık Sen Genel Başkanı Selim Toraman’ın öncülüğünde 15 Ekim Salı günü yapılacak olan TBMM görüşmesinde, siyasi partilere çözüm önerileri içeren bir rapor sunulacak. Mevzuatın güncellenmesi, görev tanımlarının netleştirilmesi, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve eşitliğin sağlanması başta olmak üzere, YHS çalışanlarının talepleri masaya yatırılacak.

Net Taleplerle Meclis'te Olacaklar

Sendikalar, yardımcı hizmetler sınıfının sorunlarının çözümü için kararlı bir duruş sergiliyor. 1965 yılından kalma düzenlemelerin güncellenmesi, görev tanımlarının netleşmesi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gibi taleplerin çözümü için TBMM'de olacaklar.