Şimşek, dezenflasyon sürecinin başladığını belirterek, "Finansal istikrar, sürdürülebilir cari açık, rezerv birikimi ve gri listeden çıkış gibi birçok alanda elde ettiğimiz başarıyı programımızın ana hedefi olan dezenflasyonda da belirgin bir şekilde göreceğiz" dedi.

TÜFE Rakamları

TÜİK'in verilerine göre, TÜFE'deki değişim 2024 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %1,64, bir önceki yılın Aralık ayına göre %24,73, bir önceki yılın aynı ayına göre %71,60 ve on iki aylık ortalamalara göre %65,07 olarak gerçekleşti.

Bakan Şimşek'in Enflasyon Rakamlarını değerlendirdi

Bakan Şimşek, haziran ayı enflasyon rakamlarını değerlendirirken şu ifadeleri kullandı:

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2024 Yılı İkinci Yarı Mali ve Sosyal Haklar Genelgesini Yayınladı Hazine ve Maliye Bakanlığı 2024 Yılı İkinci Yarı Mali ve Sosyal Haklar Genelgesini Yayınladı

"Dezenflasyon süreci başladı. Mevsimsel düzeltilmiş üç aylık hareketli ortalamanın yıllıklandırılmış değerinin ima ettiği enflasyon eğilimi, yıl sonu hedefimizle uyumludur. %1,64'lük aylık haziran verisi ise %22'lik yıllıklandırılmış enflasyonu işaret ediyor. Finansal istikrar, sürdürülebilir cari açık, rezerv birikimi ve gri listeden çıkış gibi birçok alanda elde ettiğimiz başarıyı, programımızın ana hedefi olan dezenflasyonda da belirgin bir şekilde göreceğiz. Fiyat istikrarına ulaşana kadar programımızı kararlılıkla uygulayarak kalıcı refah artışını sağlayacağız."

Şimşek, fiyat istikrarına ulaşmanın ve kalıcı refah artışı sağlamanın, uygulanan ekonomik programın temel hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Enflasyonla mücadelede kararlılık mesajı veren Bakan Şimşek, bu sürecin sürdürülebilir ekonomik büyüme için kritik öneme sahip olduğunu belirtti.