Kasko Fiyatlarında Ciddi Düşüş

Geçen yıl hızla artan kasko fiyatları, bu yıl daha düşük seviyelere indi. Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı, yaz aylarında başlatılan kampanyaların kasko fiyatlarındaki düşüşte büyük rol oynadığını belirtti. Bağcı, “Kasko fiyatlarında şirketine göre geçen yıla oranla yüzde 15 ile yüzde 25 arasında indirimler söz konusu. Eylül ayında bu rekabetli kampanyaların devam ettiğini söyleyebilirim. Ancak eylül sonrası kasko fiyatlarında bir yükseliş bekleniyor” dedi.

Yoğun Bakım Skandalı: 19 Bası Yarası İhmal İddiasıyla Gündemde! Yoğun Bakım Skandalı: 19 Bası Yarası İhmal İddiasıyla Gündemde!

Trafik Sigortasında İndirim Fırsatları

Trafik sigortası fiyatları da sürücüye ve indirim oranına göre değişiklik gösteriyor. Ortalama bir hususi otomobilin trafik sigortası maliyeti 13-14 bin TL civarında. İyi bir sürücüyseniz ve 5 yılı geçtiyseniz, yüzde 50'ye varan indirim alabilirsiniz. Ancak, kötü sürücüler için bu oran yüzde 200’e kadar artabiliyor. Bu da iyi ve kötü sürücüler arasında ciddi bir fark yaratıyor.

Kasko ve Trafik Sigortasında Ek Teminatların Önemi

Bağcı, sigorta yaptırırken dikkat edilmesi gereken diğer bir konunun ek teminatlar olduğunu vurguladı. Trafik sigortasında hasar teminatının araç başına maddi olarak 200 bin TL olduğunu belirten Bağcı, lüks araçların karıştığı kazalarda bu miktarın yetersiz kalabileceğini ifade etti. Bu nedenle, trafik sigortasına mutlaka ek İhtiyari Mali Mesuliyet (İMMM) poliçesi eklenmesi gerektiğini önerdi. Aynı şekilde kasko poliçesine de bu teminatın eklenmesi, olası yüksek maliyetli hasarlarda araç sahiplerinin korunmasını sağlayacaktır.

Sigorta Şirketlerinin Dönüşü ve Piyasadaki Rekabet

Geçen yıl araç fiyatları, enflasyon, döviz ve parça fiyatlarındaki artış beklentisiyle sigorta şirketlerinin kasko fiyatlarında normalin üzerinde artış yaptığına dikkat çeken Bağcı, “Bu artışlarla beraber sigorta şirketleri önemli karlar elde etmeye başladı. Daha önce piyasadan çekilen birçok sigorta şirketi tekrar geri döndü ve şu anda kaskodan pay almaya çalışıyor. Bazı şirketlerin agresif davranması, kasko fiyatlarının düşmesine neden oldu” diye ekledi.