Sağlık Yöneticilerinin İstifaları Kabul Edilmedi: Vali Avni Çakır'ın Devreye Girdi! Sağlık Yöneticilerinin İstifaları Kabul Edilmedi: Vali Avni Çakır'ın Devreye Girdi!

Olayın Geçmişi

28 Ağustos 2019'da rahatsızlanan E.C. (25), ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisine getirildi. Sedyede beklediği sırada kendisiyle ilgilenilmediğini iddia eden E.C., bir anda taşkınlık çıkardı. Bu durum üzerine doktorlar, acil durum sinyali olan beyaz kodu verdi.

E.C.'nin, güvenlik görevlisi M.G.’nin boynunu tırnaklarıyla çizip sağ elini ısırdığı ve hakaretler savurduğu iddia edildi. Güvenlik görevlisinin şikayeti üzerine E.C. hakkında "kamu görevlisine karşı hakaret" ve "basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek şekilde kasten yaralama" suçlarından 1 yıl 8 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Mahkemede Neler Yaşandı?

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan E.C., savunmasında olay günü sinir krizi geçirerek bayıldığını ve ambulansla hastaneye götürüldüğünü belirtti. Uyandığında kendisine tedavi uygulanmadığını ve doktorların uyuduğunu gördüğünü iddia eden E.C., "O an çok sinirlendim ve onlara bağırdım. Sonrasında tartışma büyüdü ve güvenlik görevlileri geldi. Ancak kimseye hakaret etmedim ya da kimseyi ısırmadım, suçsuzum." dedi.

Güvenlik görevlisi M.G. ise sanığın alkollü olduğunu ve agresif davrandığını söyledi. M.G., "Sanık sedyeden kalkıp doktorlara saldırmaya çalıştı. Onu sakinleştirmeye çalıştığım sırada elimi ısırdı ve etrafa hakaretler savurdu." şeklinde ifade verdi.

Mahkemenin Kararı

Mahkeme, E.C.’yi "hakaret" suçundan yeterli delil bulunamadığı için beraat ettirdi. Ancak, "kamu görevlisine karşı basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek şekilde kasten yaralama" suçundan 3 bin lira adli para cezasına çarptırdı. Cezanın 10 taksit halinde ödenmesine karar verildi. Ayrıca, sanığın 17 bin 900 lira vekalet ücreti ve 625 lira yargılama masrafı olmak üzere toplam 18 bin 525 lira ödemesi kararlaştırıldı.