Bakırköy Hastanesi’nde Hemşirelerden Mobbing Şikayeti: KDK Harekete Geçti Bakırköy Hastanesi’nde Hemşirelerden Mobbing Şikayeti: KDK Harekete Geçti

Altaylı Youtube kanalında yaptığı söyleşide, kendisiyle beraber vatandaşın da Fahrettin Koca'yı aradığını belirterek, Fahrettin Koca'nın zaman içerisinde oluşturduğu bir güven indeksi olduğunu savunduğu.

Gazeteci Fatih Altaylı, yeni Sağlık Bakanı’nın açıklamalarını eleştirerek, eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın güvenilirliğini özlediklerini dile getirdi. Altaylı, Fahrettin Koca’nın pandemi döneminde toplumda güven tesis ettiğini ve yaptığı açıklamaların halkta karşılık bulduğunu vurguladı.

“Fahrettin Koca Güven Vermişti”

Altaylı, Fahrettin Koca’nın zamanla oluşturduğu güvenilirliği hatırlatarak, “Koca, çıkıp konuştuğunda halk olarak doğru söylediğine inanıyorduk. Bir güven tesis etmişti,” ifadelerini kullandı. Koca’nın, bilimsel ve net açıklamalarıyla halkı bilgilendirdiğini belirten Altaylı, yeni Sağlık Bakanı’nın bu güveni henüz sağlayamadığını söyledi.

“Daha Bilimsel Açıklamalar Bekliyoruz”

Yeni Sağlık Bakanı’nın açıklamalarını eleştiren Altaylı, “Bir bilim adamı, bir bakan, hele ki doktor olan biri, ‘inşallah gelmez’ gibi ifadeler kullanmamalı. Daha bilimsel bir dille konuşmalı. Mesela ‘Merak etmeyin, aşısı var’, ‘Şu önlemleri aldık’, ‘Herhangi bir hastanemizde bu var’ gibi açıklamalar yapmalı,” dedi. Altaylı, kendi yorumlarının bile yeni Sağlık Bakanı’nın açıklamalarından daha bilimsel olduğunu düşündüğünü belirtti.

“İktidarı Kutluyorum, Gelen Gideni Aratıyor”

Son olarak Altaylı, iktidara yönelik bir eleştiri getirerek, “Yine de iktidarı kutluyorum. ‘Her zaman gelen gideni aratır’ lafını pek boşa çıkarmıyorlar,” ifadelerini kullandı. Bu sözleriyle, yeni Sağlık Bakanı’nın eski bakan Fahrettin Koca’nın yerini dolduramadığını ima etti.