Demiröz, EYT’nin çıkmasının ardından sosyal güvenlik sisteminin daha karmaşık hale geldiğini belirterek, "Emeklilik sistemini tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor. Türkiye’yi uluslararası düzeyde bir sosyal güvenlik sistemine kavuşturmalıyız." dedi.

Sosyal Güvenlik Sistemi ve 657 Sayılı Kanun

Devlet memurları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Demiröz, 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'nda yapılacak olası bir düzenlemenin gerekliliğine işaret etti. Devlete bağlı çalışan memur sayısının 5 milyonu aşmış olmasının bütçeye yük getirdiğini ifade eden Demiröz, "Özel sektörü daha cazip hale getirip, istihdamı artırmalıyız. Devlete olan yoğun talep özel sektörün desteklenmesiyle dengelenebilir." diye konuştu.

İş Bırakan Aile Hekimlerinin Ücret Kesintisine Danıştay Onayı İş Bırakan Aile Hekimlerinin Ücret Kesintisine Danıştay Onayı

Ekonomik Hedefler ve Enflasyon Beklentisi

Türkiye’nin makro ekonomik hedeflerine 2024 sonuna kadar ulaşacağını belirten Demiröz, 2025 yılında enflasyonun kontrol altına alınarak düşüşe geçeceğini ve 2026’da ekonomik sıçrama noktasına gelineceğini söyledi. Fiyatlarda istikrarın başladığını kaydeden Demiröz, emeklilerin durumu ve sosyal güvenlik sisteminin yeniden yapılandırılmasının da bu süreçte ele alınacağını vurguladı.