Olayın Detayları

İddiaya göre Öztürk, hastanede yaşanan sorunları konuşmak üzere Başhekim Halil İbrahim Taşçı’yı AK Parti İl Başkanlığı’na çağırdı ancak Taşçı, “Sağlık İl Müdürlüğü’nde görüşelim” yanıtını verdi. Bunun üzerine Öztürk ve iki yardımcısı, randevu almadan hastaneye giderek başhekimin odasına girdiler. Odada bulunan biblolar ve süs bitkileri kırılırken, odada gerginlik yaşandı. Başhekim Taşçı, olayın ardından makamını terk edip hastaneden ayrıldı.

Başhekime Baskı İddiaları

Bu olayın, Başhekim Taşçı’ya yönelik ilk baskı olmadığı belirtiliyor. Daha önce de AK Parti'li bir yönetici tarafından görevi bırakması için Taşçı'ya baskı yapıldığı iddia edilmişti. Sağlık Bakanlığı, başhekimin görevine devam etmesini istemiş, ancak AK Partli il yönetimi bu durumdan memnun kalmamıştı.

Öztürk’ün Açıklamaları

Karaman İl Başkanı Murat Öztürk, hastanede yaşanan sorunlarla ilgili olarak şunları söyledi: “Başhekimle, hastaneyle ilgili vatandaşlardan şikayetler alıyoruz. Özellikle göz polikliniğinden randevu alınamıyor, bazı işlemler hastanede yapılmıyor ve vatandaşlar Konya’ya gönderiliyor. Başhekim ve bazı doktorlar arasında inatlaşma var, doktorlar randevu fazlası bir kişiyi bile muayene etmiyor. Bu konuları görüşmek için başhekimi davet ettik. Gelmeyince iki yardımcımla birlikte odasına gittik. Şikayetlerle ilgili anlattıklarımıza geçersiz cevaplar verdi. Personelin çalışma saatlerini kafasına göre değiştirdi, sonra eski haline getirdi. Bunun nedenini sorduğumuzda izah edemedi.”

İskenderun'da Maymun Çiçeği Vakası İddiaları Asılsız Çıktı İskenderun'da Maymun Çiçeği Vakası İddiaları Asılsız Çıktı

Gerginlik Devam Ediyor

Öztürk, başhekim ve personel arasındaki sürtüşmenin vatandaşa da yansıdığını belirtti. Göz, kadın doğum, cerrahi ve dahiliye bölümlerinde yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Kendisinden yönetim zafiyetinin düzeltilmesini ve vatandaşların randevu almakta yaşadığı sorunların çözülmesini istediklerini belirtti. Öztürk, “Bazıları bu gidişimizi siyaseten bize karşı fırsata çevirmek, kendilerine alan açmak istiyor” dedi.

Olayın Yankıları

Olay, Karaman yerel medyasında geniş yer buldu ve kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Sağlık Bakanlığı’na da bildirilen olay, hastane yönetimindeki sorunları ve siyasi baskıları bir kez daha gündeme getirdi. Karaman’da hastane başhekiminin odasının AK Parti il başkanı ve yardımcıları tarafından basılması, tartışma konusu olmaya devam ediyor.