Sendika Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, taslağın mesleki ve bilimsel normlara aykırı olduğunu belirterek, bu taslağın tamamen rafa kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Kamu Birliği ve Genç Sağlık Sendikası’ndan ‘Memur Beklenti Paketi’ Kamu Birliği ve Genç Sağlık Sendikası’ndan ‘Memur Beklenti Paketi’

"Taslak, Aile Hekimlerinin İş Güvencesini Tehdit Ediyor"

Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı yeni taslakta, aile hekimlerinin iş güvencesinin zayıflatılması ve ücretlerde kesintilere yol açabilecek maddelerin yer alması, Birlik ve Dayanışma Sendikası’nın tepkisini çekti. Dr. Mengücük, taslağın mesleğin matematiksel formüllerle ölçülmeye çalışıldığını ve koruyucu hekimlik anlayışından uzak olduğunu vurgulayarak, "Bu yaklaşım aile hekimliği hizmetinin temel amaçlarını yok sayıyor" dedi.

"Başarı Hastalıkların Önlenmesiyle Ölçülmeli"

Dr. Mengücük, Sağlık Bakanlığı'nın sağlık sistemindeki başarıyı sadece muayene ve randevu sayıları ile ölçtüğünü, ancak birinci basamak sağlık hizmetlerinde başarının hastalıkların önlenmesiyle değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, deprem sonrası Hatay’da bir tane bile yeni Aile Sağlığı Merkezi (ASM) yapılmamışken, sağlık çalışanlarının emeklerinin formüllerle ölçülmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

"Yıldızlı Puanlama Sistemi Mesleki İtibarı Zedeliyor"

Taslakta yer alan "yıldız puanları" ile doktorların mesleki bilgi ve deneyimlerinin ölçülmeye çalışılması ve bunun ücretlendirme kriteri haline getirilmesi, sendika tarafından mesleki itibara bir saldırı olarak değerlendirildi. Dr. Mengücük, performansa dayalı bu tür uygulamaların, iş güvencesini tehdit ettiğini ve toplum sağlığı için endişe verici olduğunu vurguladı.

Sağlık Bakanlığı'na Çağrı: "Bu Taslak Reddedilmeli!"

Son olarak Dr. Mengücük, Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulunarak, bu yönetmelik taslağının rafa kaldırılması gerektiğini ifade etti. "Bizlerin görüşü alınmadan yapılan her uygulama gibi bu da ‘olmamış’," diyen Mengücük, sendikanın tepkisini kararlılıkla ortaya koydu.