Dr. Volkan Altan'dan Vergi Adaletsizliği Eleştirisi

Dr. Volkan Altan, İz Gazete'ye verdiği demeçte, aile hekimlerinin yüksek vergi kesintilerine karşı duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, bu eylemlerin 20 haftadır sürdüğünü belirtti. Altan, yıl sonuna doğru yüzde 35'lere varan yüksek vergi kesintilerinin, orta ve yüksek gelir düzeyindeki sanayi kollarından bile alınmazken, kamu çalışanı olan aile hekimleri ve sağlık çalışanlarından kesilmesinin büyük bir adaletsizlik olduğunu vurguladı.

Gelir Dağılımında Adaletsizlik ve Eşitsizlik

Altan, eylemlerin amacı hakkında şunları söyledi: "Bu eylemlerle vergi adaletsizliğine, gelir dağılımında yaşanan eşitsizliğe ve sağlık çalışanlarının maruz kaldığı haksızlıklara dikkat çekiyoruz. Türkiye'de en zengin yüzde 10'luk kesim servetin yüzde 70'ini elinde bulundururken, alt ve orta gelirliler yüksek enflasyon ortamında daha da zor duruma düşüyor. Verginin alt ve orta gelirlilerin üzerine yıkılması, ekonomik krizin faturasının sağlık çalışanlarına çıkarılması kabul edilemez."

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Etlik Şehir Hastanesi'nin 2024-2025 Akademik Yılı Açılışına Katıldı Sağlık Bakanı Memişoğlu, Etlik Şehir Hastanesi'nin 2024-2025 Akademik Yılı Açılışına Katıldı

Dr. Volkan Altan, bu durumu sürdürülemez bulduklarını belirterek, "Vergide Adaletsizlik" eylemi ile gelir dağılımındaki adaletsizliği ve çalışanların açlık sınırının altında ücretlerle yaşamaya mahkum edilmesini kamuoyuna duyurmak istediklerini ifade etti. Altan, yüksek enflasyon ve ekonomik krizin etkileriyle sağlık çalışanlarının daha da mağdur edildiğini, bu nedenle eylemlerinin devam edeceğini vurguladı.

Eylemler, her hafta Çarşamba günü bir ASM önünde yapılacak basın açıklamaları ile sürecek ve aile hekimleri, vergi adaletsizliğine karşı tepkilerini dile getirmeye devam edecek.