Dr. Tezvar'ın, yaşadığı bu talihsiz olay sonrası aile hekimliğine devam etmeyeceği haberleri gelirken, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) tarafından "Siyah Protesto" başlatıldı. AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, her pazartesi günü muayenelerine siyah giyinerek devam edeceklerini belirterek, sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddete dikkat çekmek istediklerini ifade etti.

Aile Hekimleri Siyah Giyinerek Şiddeti Protesto Ediyor

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu'nun başlattığı ve bir ayını dolduran "siyah eylem" kapsamında, yurt genelindeki aile hekimleri her pazartesi günü siyah kıyafetlerle çalışıyor. Bu eylemle birlikte, sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddetin sona ermesi için bir farkındalık yaratmayı amaçlıyorlar. AHEF Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, son beş yılda toplumda artan şiddet eğiliminin özellikle sağlık çalışanlarına yönelik endişe verici boyutlara ulaştığını belirterek, bu durumun birçok meslektaşlarının aile hekimliğini bırakmasına neden olduğunu söyledi. Nehir, yeni mezun tıp öğrencilerinin de aile hekimliğine sıcak bakmamasının sebebini artan şiddet olaylarına bağladı ve acil olarak yasal düzenleme ve ağır cezai yaptırımlar beklediklerini ifade etti.

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Nevşehir'e Ziyaret! Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Nevşehir'e Ziyaret!

"Şiddetin Önlenmesi İçin Eğitim ve Cezai Yaptırımlar Şart"

Sağlık çalışanlarının toplum sağlığını korumak için büyük fedakârlık gösterdiğini ve bunun karşılığının şiddet olmaması gerektiğini vurgulayan Dr. Türkü Yağmur Nehir, Sağlık Bakanlığı tarafından verilen eğitimlerin, kamuoyu spotlarının ve ailelerin bilinçlendirilmesinin sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçilmesinde önemli olduğunu belirtti. Nehir, "Hekime yönelik şiddet hiçbir şekilde mazur görülemez. Mevcut hukuki düzenlemeler caydırıcılık açısından yetersiz kalıyor. Artık bu kadar şiddet yeter! Halkımızı kim eğitecek, gerekli cezaların verilmesini kim sağlayacak? Bu konularda acilen harekete geçilmeli ve aile hekimleri güven içinde işlerini yapabilmelidir" diyerek yetkililere çağrıda bulundu.