İlk müdahale ile kalbi yeniden çalıştırılan doktor, hastanede tedavi altına alındı. Gelen son bildiye göre Aile Hekimi yaşamını yitirdi.

Olayın Detayları

Ortakent Cumhuriyet Caddesi’ndeki Aile Sağlığı Merkezi’nde meydana gelen olay, İstanbul’dan Bodrum’a tatile gelen E.S. (55) ve kardeşi Ö.A.S. (48) ile başladı. Yüksek ateş şikayeti olan kardeşi Ö.A.S.‘yi sağlık ocağına getiren E.S., Dr. Mustafa Hürkal Tezvar’ın (61) muayenehanesine girdi.

Dr. Tezvar, hastayı hastaneye gitmesi konusunda uyardı, ancak E.S. aile sağlığı merkezinde tedavi olmayı talep etti. Bunun üzerine ikili arasında tartışma çıktı ve tartışma kavgaya dönüştü.

Bakan Memişoğlu: Türkiye, Dünyanın En İyi Sağlık Hizmeti Sunan Ülkeleri Arasında! Bakan Memişoğlu: Türkiye, Dünyanın En İyi Sağlık Hizmeti Sunan Ülkeleri Arasında!

Saldırı ve Müdahale

Kavga sırasında E.S.‘nin, Dr. Mustafa Gürkan Tezvar’ın boğazını sıktığı iddia edildi. Gürültüyü duyan aile sağlığı merkezi çalışanları, olaya müdahale etti. Saldırı sonucu kalbi duran doktora, ilk müdahaleyi aile sağlığı merkezi çalışanları yaptı ve doktorun kalbi yeniden çalıştırıldı.

Hastaneye Kaldırıldı

112 Acil Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Dr. Tezvar’ın yoğun bakımda süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Doktorun daha önceden kalp rahatsızlığı olduğu da öğrenildi. Olayla ilgili olarak E.S. ve kardeşi Ö.A.S., gözaltına alındı ve ifade için karakola götürüldü.