Hastanede Bıçaklı Saldırgan Dehşeti! Personel Kendini Odalara Kilitledi! Hastanede Bıçaklı Saldırgan Dehşeti! Personel Kendini Odalara Kilitledi!

Hayvan Sevgisi Meslek Değişikliğine Götürdü

44 yaşındaki Yücel Çifci, yıllarca hemşire olarak hizmet verdiği Sağlık Bakanlığı’ndan ayrılarak, hayvanlara duyduğu sevgi ve ilgi nedeniyle veteriner hekim olma kararı aldı. 37 yaşında girdiği sınavı kazanarak veteriner fakültesine yerleşen Çifci, fakülteyi başarıyla tamamladıktan sonra hemşirelik kariyerine son verdi. Kastamonu'nun Daday ilçesinde kendi kliniğini açan Çifci, hayvanlara yönelik tedavi hizmetleri sunarak, hayvan yetiştiricilerine umut oluyor.

"Bir Cana Hizmet Etmek Aşkıyla Bu Yola Çıktım"

Veteriner hekim olmasının ardındaki motivasyonu anlatan Yücel Çifci, “İçimdeki hayvan sevgisi ve bir cana hizmet etme isteği, beni bu mesleğe yönlendirdi. Köyde büyüdüm ve hayvanlara her zaman bir ilgim vardı. Hemşire olarak insanlara yıllarca hizmet ettikten sonra, veteriner hekim olarak da hayvanlara şifa dağıtmaya devam ediyorum. İnsana da hayvana da hizmet etmek benim için çok değerli," diye konuştu.

Tecrübesini Veterinerlikte Kullanıyor

Hemşirelikte edindiği tıbbi bilgileri veteriner hekimlikte kullanmaya başladığını belirten Çifci, “Beşeri hekimlikte kazandığım deneyimler, veteriner hekim olarak yaptığım işte bana büyük katkı sağladı. Bu iki alanın bilgisini birleştirerek daha etkili ve bilinçli bir hizmet sunuyorum,” dedi.

Hayvan Yetiştiricilerinin Güvenilir Hekimi

Görük köyünde hayvancılıkla uğraşan Seher Çakal, Yücel Çifci'nin tedavi ettiği bir hayvanının sağlık durumunun hızla düzeldiğini anlattı. Çakal, “Yücel Bey, rahim çıkması hastalığı yaşayan ineğimi başarılı bir şekilde tedavi etti ve hayvanımı sağlığına kavuşturdu. Buzağısı sağlıklı doğunca ona Yücel adını verdim. Kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.