Eskiden 2 Koltukla Yönetilen Hastaneler Şimdi 9 Koltukla Yönetiliyor Eskiden 2 Koltukla Yönetilen Hastaneler Şimdi 9 Koltukla Yönetiliyor

SGK tarafından yapılan ilk kontrollerde 2000’den fazla kişi tespit edilirken ilgili kişilerinin aylıklarının kesildiği öğrenildi.

SGK, emekli aylığı alabilmek için boşanan bireylere yönelik bir adım attı. Türkiye genelinde binlerce ihbarın gelmesi üzerine SGK, denetimlerini başlattı ve bu kapsamda 81 ilde çalışmalara başladı.

2 bin kişi tespit edildi

Gerçekleştirilen denetimler sonucunda 2 binden fazla kişi tespit edildi ve bu kişilerin emekli aylıkları kesildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu, 2023 yılı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı. Raporda, kayıt dışılıkla mücadele konusunda elde edilen veriler öne çıktı. Raporda dikkat çeken detaylardan biri de, emekli maaşı alabilmek amacıyla eşinden boşananların sayısıydı.

Sigortalının vefatı halinde geride kalan hak sahibi çocukların aldığı ölüm aylıklarında yapılan usulsüzlükler tespit edildi. SGK, eşiyle boşanan ve halihazırda birlikte yaşamaya devam eden 2 bin 418 kişinin aylıklarını kesti.

Ekonomim'de yer alan haberde belirtildiğine göre; bu kişiler ayrıca aldıkları maaşları geriye dönük faiziyle birlikte ödemek zorunda kalıyorlar. Geçen yıl, toplamda 101 bin 794 işyeri denetlendi ve bu denetimler sonucunda bin 533 işyerinin sahte olduğu ortaya çıktı. Yapılan tüm tespitler neticesinde ise toplamda 1.2 milyar TL para cezası kesildi.