Son dönemde özellikle de Bursa’da bazı hastanelerin ilgili birimlerinde ise idari soruşturmaların devam ettiği öğrenilirken Köşe Yazarı Lale Akasoy, Bursa’da sağlık alanında yoğun bir hareketlilik olduğunu aktardı.

Müfettişler yola çıktı

Bursa merkezde bulunan 3 kamu hastanesinde Sağlık Bakanlığından gelen müfettişlerin tüm evrakları mercek altına aldığı ileri sürülürken dördüncü bir hastaneye ise müfettişlerin yola çıkmış olduğu iddia edildi.

Hemşireler masa başına

Diğer taraftan Bursa Şehir Hastanesi’ndeki hemşire açığının 500’ü bulduğu belirtilirken özellikle Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de ciddi hemşire açığı olduğu halde hastane başhekimlerinin hemşireleri idari ve mali işlere hatta teknik hizmetler birimde veya depolara görevlendirdiği iddia edildi.

Tasarruf İçin Duyurulan Maddeler 3 Yıl Önceki Genelgeyle Aynı Çıktı Tasarruf İçin Duyurulan Maddeler 3 Yıl Önceki Genelgeyle Aynı Çıktı

Üstelik hali hazırda hastanelerin farklı birimlerinde masa başında torpille çalışan birçok hemşire bulunurken yeni hemşirelerin de masa başına alınması tartışma konusu oldu.