Cumhurbaşkanının açıklaması gündemdeki yerini hala korurken kamudaki tasarrufla ilgili hem Cumhurbaşkanı Yardımcısından hem de Mehmet Şimşek’ten güçlü mesajlar gelmeye devam ediyor. 

Tasarrufa sağlıktan başlansın!

Kamuoyu hükümetin nasıl bir tasarruf yapacağını, hangi gereksiz harcamaların kısılacağını merak ederken sağlık camiası ise hükümetin tasarruf uygulamasına sağlık kurumlarından başlamasını istiyor. 

Konuyla ilgili Nöbetçi Gazetede bir yazı kaleme alan Lale Akasoy, sağlık kurumlarındaki tasarrufun hastaların alacağı hizmetten değil, sözleşmeli yöneticilerden olması gerektiğinin detaylarını okuyucularıyla paylaştı.

Hükümetin 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile uygulamaya koyduğu sözleşmeli yöneticilik dönemi tam bir siyasi kadrolaşmaya sebep oldu. 

31 Mart’tan sonrada devam ediliyor

Sağlık hizmetlerindeki önemli görevlere liyakatsiz ve niteliksiz kişiler getirilmiş durumda. Üstelik bu liyakatsiz atamalara 31 Mart yerel seçimlerinin ardından da hız kesmeden devam ediliyor. 

Görevini layıkıyla yerine getirenleri hariç tutmakla beraber sözleşmeli yöneticilik sistemiyle sağlık kurumlarında tam bir çıkmaza girildiği herkesin malumu. 

Bir  ilde 100 sözleşmeli yönetici!

Sadece bir ilde bile İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 100’ün üzerinde sözleşmeli personel bulunurken bu sayıya İlçe Müdürlükleri ve hastanelerdeki sözleşmeli yöneticiler dahil değil. 

Saglik Mudurlugu Sozlesmeli Yonetici Listesi

Uzmanlar ne iş yapıyor?

Özellikle İl Sağlık Müdürlüklerinde istihdam edilen ve ne iş yaptıklarını kimsenin anlayamadığı sözleşmeli uzman kadroları ise tam bir muamma olarak karşımızda duruyor. 

Peki 2024 Nisan ayı itibari ile bu sözleşmeli yöneticiler ne kadar ücret alıyorlar?

Başkan Maaşı 160.000 TL

Sağlık müdürlüklerinde görev yapan Başkanların maaşları akademik unvanlarına göre farklılık gösterirken ücret olarak 130.000 TL’den başlayıp 160.000 TL arasında değiştiği biliniyor. 

Başkan Yardımcısı Maaşı: 120.000 TL

İl Sağlık Müdürlüklerinde Başkan Yardımcısı pozisyonunda sözleşme imzalayan personeller ise 100.000 TL ile 120.000 TL arasında ücret alıyorlar. 

Uzman Maaşı 70.000 TL

Sağlık müdürlüklerindeki uzmanların 70.000 TL bazılarının 40.000-50.000 bandında ücret aldığı biliniyor. 

Milletvekilinden daha yüksek maaş!

Kısaca Başkanların maaşı Milletvekillerinin maaşından bile oldukça fazla durumda. 

Görevden Alınan Hastane Yönetimi Tekrar Göreve İade Edildi Görevden Alınan Hastane Yönetimi Tekrar Göreve İade Edildi

Sadece bir İl Sağlık Müdürlüğü’nde yüze yakın sözleşmeli yöneticinin bulunduğunu varsayarsak devletin bu yöneticilere her ay ne kadar maaş ödediğini yukarıdaki ücretler ışığında hesaplayabilirsiniz. 

Sözleşmeni yöneticilerin özellikle çoğunluğunun doğru düzgün çalışmadan, arkalarına aldıkları siyasi torpille ya da hastalarını muayene ettirdikleri sendika yada parti başkanlarını kullanarak mabatlarını makam koltuğuna yayarak, vatandaşın parasıyla ceplerini doldurmasına köşe yazarı Lale Atasoy göndermede bulundu. 

Tekraren belirtmek gerekir ki, aralarında işini düzgün yapan, koşturan yöneticileri tabii ki tenzih ediyoruz.