Sosyal Medyada bir hemşire,

Herkes hak ettiği alın terini alsın, buna seviniriz. Ancak, hemşireden az çalışan, hayati risk taşımayan, bayramda tatil yapan zabıta, kendisinden daha fazla ve ağır şartlarda çalışan hemşireden, polisten fazla maaş alıyor. Söyleyecek söz yok. Bu maaşlar neye göre veriliyor acaba?

diye sordu.

Zamli Maaslar

Ek Ödenekler ve Maaş Farkları

Bazı memurlar ise, zabıta memurlarının bordrolarında görünmeyen ek ödenekler aldığını iddia etti. 

Hemen zabıtalar gelip bordro atalım diye ağlayacak. Önden yazayım, aldıkları ek ödenekler bordrolarında görünmüyor. Göze batmamak için yalan konuşuyorlar. Zabıtam akrabam var

diyen bir memur, maaş farklarının doğru yansıtılmadığını belirtti.

Maaş Kıyaslamaları

Bir diğer sosyal medya kullanıcısı ise zabıta maaşlarının yüksek olmasına şaşkınlıkla yaklaştı. 

Hiç unutmuyorum, 8 bin alırken zabıtayla karşılaştık, sohbet ediyoruz. ‘Manyak mısın kardeşim, bırak bu işi gel zabıta ol, 12 bin maaş alıyorum, hem de çok rahatım’ diyordu. Vay be

şeklinde yorumda bulunarak, zabıta maaşlarının daha yüksek olmasına dikkat çekti.

Zabıtalığa Geçiş Talepleri

Maaş farkları ve çalışma koşullarının farklılığı, bazı sosyal medya kullanıcısı kamu görevlilerinin zabıtalığa geçişi düşünmesine yol açıyor.

Zabıtalığa geçiş mümkün mü? Mesai saatleri, resmi tatiller, kazandığın para, sorumluluklar azalır belli olur

diyen bir memur, zabıta memurluğunun cazip yanlarını vurguladı.

Aile Hekimi Vekalet Davasını Kazandı: Hak Ediş Kesintisi İade Edilecek! Aile Hekimi Vekalet Davasını Kazandı: Hak Ediş Kesintisi İade Edilecek!

Sağlık çalışanları, zabıta memurlarının aldığı yüksek maaşlar karşısında adil bir maaş düzenlemesi talep ediyor. Sağlık çalışanlarının yoğun çalışma şartları ve hayati riskleri göz önünde bulundurularak, maaşlarının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyorlar.