Hemşirelerin görevlerinin dışında temizlik işlerini de üstlenmek zorunda kalması, hasta bakım kalitesini ve çalışanların ruh sağlığını tehdit ediyor. SES Diyarbakır Şubesi, bu durumun acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.

Yoğun Bakımda Hemşire, Temizlik Görevlisi Oldu

SES Diyarbakır Şubesi, hastanenin yoğun bakım servisinde tek hemşirenin görev yaptığı ve bu hemşirenin aynı zamanda temizlik işlerini de üstlendiğini açıkladı. SES Diyarbakır Şubesi Eş Başkanı Mehmet Nur Ulus, bu sorunun hem hemşireleri aşırı yorduğunu hem de hasta bakımının kalitesini düşürdüğünü belirtti. Ulus, bu duruma karşı hastane yönetimiyle görüşme taleplerinin reddedildiğini vurguladı.

Sağlık-Sen Şube Başkanı: ‘İl Sağlık Müdürü Ataması Liyakata Dayanıyor’ Sağlık-Sen Şube Başkanı: ‘İl Sağlık Müdürü Ataması Liyakata Dayanıyor’

Temizlik Personeli Sorunu ve Hijyen Eksikliği

Ulus, resmi kayıtlarda temizlik personelinin görünmesine rağmen bu kişilerin gerçekte işe gelmediğini iddia etti. "Bankamatik işçileri" olarak nitelendirilen bu çalışanların hastanenin hijyen standartlarını olumsuz etkilediğini ifade etti.

Hastanenin Güvenlik ve Yönetim Sorunları

Hastane güvenlik görevlilerinin hasta ve yakınlarına uygunsuz sorular yönelttiğini belirten Ulus, bu durumun hastane yönetimi tarafından kontrol altına alınmamasını eleştirdi. Türkiye genelinde sağlık sisteminin büyük bir çöküş yaşadığını ifade eden Ulus, bu durumun sağlık çalışanlarının üzerindeki yükü artırdığını belirterek, "Alt personele her işi yaptırıp, dört dörtlük bir sağlık hizmeti bekleyemezsiniz" dedi.

Liyakatsiz Yönetim Çabaları Boşa Çıkarıyor"

Ulus, sağlık çalışanlarının büyük bir çaba sarf ettiğini ancak liyakatsiz yönetimlerin bu çabaları boşa çıkardığını söyledi. Hükümetin bu duruma müdahale etmesi gerektiğini vurgulayarak, sağlık sistemindeki sorunların çözülmesi için ciddi adımlar atılması gerektiğini belirtti.