Yeni Hastane İçin 40-50 Dönümlük Arazi Arayışı

Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Hasibe Özgeçen Dinçel, mevcut hastanenin yüzde 70 doluluk oranında hizmet verdiğini ve özellikle yaz aylarında hasta giriş sayısının 3 binleri bulduğunu belirtti. Dr. Dinçel, "290 yatak kapasiteli hastanemiz artık bölgenin sağlık ihtiyaçlarına yeterli şekilde cevap verememekte. Yeni hastane için en az 40-50 dönümlük kamu arazisine ihtiyaç var" dedi.

Yetkililerden Yoğun Çaba

Aydın Valiliği, Söke Kaymakamlığı ve Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi yönetimi, 300-400 yatak kapasiteli yeni hastane için uygun arazi arayışlarını hızlandırmış durumda. Mevcut arazi seçeneklerinin hastane kriterlerine uygun olmadığını ifade eden Dr. Dinçel, "Bulunan birkaç arazi, 300-400 yatak kapasitesine uygun değildi. Ambulans girişlerinin kolay olması da önemli bir kriter. Uygun araziyi bulduğumuzda Bakanlığa başvurumuzu yapacağız" şeklinde konuştu.

Belediye Doktoru Evinde Ölü Bulundu Belediye Doktoru Evinde Ölü Bulundu

Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem İçin Geri Sayım Başladı

Yeni hastanenin Söke ve çevre ilçelere daha iyi hizmet verebilmesi için gereken çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Başhekim Dinçel, Aydın Valisi ve Söke Kaymakamının bu konuda büyük ilgi gösterdiğini vurguladı. Bölgenin sağlık hizmetleri açısından daha güçlü bir konuma gelmesi için yeni hastanenin önemli bir adım olacağını belirten yetkililer, uygun bir arazi bulunduğu takdirde sürecin hızla ilerleyeceğini belirtiyor.