2024 Yılı İstifa Sonrası Yeniden Atamalarda Belirsizlik Devam Ediyor-1 2024 Yılı İstifa Sonrası Yeniden Atamalarda Belirsizlik Devam Ediyor-1

Sanık, "ihmali suretle kasten öldürme" suçlamasıyla 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Silahlı Saldırı ve Engellenen Yardım Çabası

Olay, 13 Haziran’da Çankaya ilçesi Osman Temiz Mahallesi’nde yaşandı. Telefon bayii sahibi Samet Bostancı, aralarında husumet olduğu iddia edilen Kamuran Özdemir ve Mustafa Ağırbaş’ı silahla vurarak ağır yaraladı. İki kişi kaldırıldıkları hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatlarını kaybetti. Samet Bostancı olayın ardından gözaltına alınarak tutuklandı. 13 gün sonra ise ağabeyi Murat Bostancı’nın, olay yerinde yaralılar için yapılan müdahaleyi engellediği iddia edildi.

Hemşire E.C.’nin İfadesi: "Yaralıya Müdahalem Engellendi"

Yaralı haldeki Mustafa Ağırbaş’a yardım etmek için olay yerine koşan hemşire E.C., Murat Bostancı tarafından engellendiğini belirtti. E.C., "Kanlar içindeki Mustafa’nın nabzını kontrol etmeye çalışırken, Murat Bostancı beni itip, 'Ellemeyin, bırak ölsün' diyerek müdahalemi engelledi," dedi. Bu engelleme nedeniyle hem hemşire hem de çevredeki vatandaşlar yaralılara yardım etmekten çekindi.

Sanık Bostancı: "Şoktaydım, Bilincimi Kaybettim"

Murat Bostancı, savunmasında olayın şoku içinde ne yapacağını bilemediğini ve bilincini kaybettiğini ifade etti. Kardeşi Samet’in mahallede haraç istendiğini ve tehdit edildiğini öğrendiğini belirten Bostancı, "Kardeşimi durdurmaya çalıştım ama beni dinlemedi. Hemşireyi engellemek gibi bir niyetim yoktu, yaşananlardan büyük pişmanlık duyuyorum," dedi.

Sanık "İhmali Suretle Kasten Öldürme" Suçlamasıyla Yargılanacak

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada, Murat Bostancı’nın çevredeki kişilere yönelik tehditleri ve yaralılara yardımın engellenmesi iddiaları kamera kayıtlarıyla mahkemeye sunuldu. Sanık, "ihmali suretle kasten öldürme" suçundan yargılanırken, mahkemenin vereceği karar ilerleyen duruşmalarda belli olacak.