Thulium Lazer Prostatektomi (ThuLEP) alanında geliştirdiği 'ARTh Tekniği' (Anterior Releasing with ThuLEP ARTh Technique), Avrupa Lazer Birliği'nin saygın bilimsel dergisi *Lasers in Medical Science*'da yayınlanarak dünya tıp literatürüne girdi. Bu teknik, dünyada Thulium Lazer Prostatektomi (ThuLEP) alanında geliştirilen ilk ameliyat yöntemi olma özelliğini taşıyor.

Daha Hızlı ve Güvenli Ameliyatlar

Prof. Dr. Hakan Öztürk, üç yıllık bir çalışma sonucunda geliştirdiği ARTh Tekniği'nin operasyon sürelerini kısalttığını, kanama miktarını azalttığını ve cerrahi etkinliği artırdığını belirtti. Öztürk, "İyi huylu prostat büyümesi, 50 yaş üzeri erkeklerin yaklaşık yarısını etkileyen bir durum ve bu hastaların üçte biri cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyuyor. Geliştirdiğimiz ARTh Tekniği ile ameliyat süreçleri daha konforlu hale geliyor, hem hastalar hem de hekimler için daha rahat bir cerrahi deneyim sunuluyor. Ayrıca, öğrenme eğrisinin kolay olması sayesinde bu tekniği öğrenmek daha basit ve yaygın hale geliyor" dedi.

Aile Hekimi Dr.Yaşar Karaismailoğlu Vefat Etti Aile Hekimi Dr.Yaşar Karaismailoğlu Vefat Etti

Gurur Verici Bir Başarı

Bir Türk hekim olarak geliştirdiği tekniğin dünya tıp literatürüne girmesinden büyük gurur duyduğunu ifade eden Prof. Dr. Öztürk, "TÜBİTAK ve İEÜ'nün Springer ile yaptığı işbirliği sayesinde tekniğimiz, sınırsız okuyucuya ulaşma fırsatı buldu. Ayrıca, İngiltere Ürologlar Birliği'nin resmi yayın organı için e-learning modülü oluşturmam istendi. Bu modül aracılığıyla dünya çapındaki ürologlara bu tekniğin nasıl uygulanacağını öğreteceğim. Bu başarımızdan dolayı çok gururluyuz ve daha fazlasını başarmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.