Milletvekili Ölüm Yardımı 103 Bin Lira, Memurlarınki Sadece 17.248 Lira! Milletvekili Ölüm Yardımı 103 Bin Lira, Memurlarınki Sadece 17.248 Lira!

Artan paylaşımların ardından Ticaret Bakanlığı, konuyla ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, atamanın 8 ay önce gerçekleştiğini belirterek, "Bakanlığımızın faaliyetleri hakkında algı operasyonu amaçlayan bu iddialar tamamen asılsızdır. Atanan personelin 18 yıllık kamu hizmeti, yönetim ve insan kaynakları tecrübesi bulunmaktadır" denildi. Ticaret Bakanlığı'nın X hesabından yapılan açıklama şu şekilde:

Ticaret Bakanlığı'ndan Açıklama

"Bazı sosyal medya platformlarında gündeme gelen Bakanlığımızın bir daire başkanı atamasına ilişkin olarak kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

Atama 8 ay önce yapılmış olup, iddialar tamamen algı operasyonu amaçlıdır. İddialara konu olan personelimiz, 18 yıllık kamu hizmeti, yönetim ve insan kaynakları tecrübesine sahiptir. Ayrıca, ilgili kişi yüksek lisans mezunu olup, bu atama ilgili kanunlar ve mevzuat hükümlerine tamamen uygun bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Personelimizin, kanunlarımızda ve devlet personel rejiminde belirtilen tüm atama kriterlerini sağlayacak hizmet yılı ve tecrübesi bulunmaktadır.

Görevimizi En İyi Şekilde Yerine Getirmek İçin Çalışıyoruz

Çalışmalarımızda, sorumluluk ve yetki alanlarımızda aynı azim ve şevkle ülkemizin ve halkımızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Ticaret Bakanlığı olarak, görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek için çalışıyoruz ve bu tür yanıltıcı iddialara karşı kamuoyunu doğru bilgilendirmeye devam edeceğiz."

Bu açıklama, Bakanlık tarafından yapılan atamanın yasalara ve mevzuata uygun olduğunu ve atanan kişinin gerekli tüm kriterleri sağladığını vurguladı. Ticaret Bakanlığı, sosyal medyada yayılan iddiaların algı operasyonu olduğunu belirterek, kamuoyunu doğru bilgilendirme görevini sürdüreceğini ifade etti.