Sağlık Bakanlığının Kapattığı Özel Hastanede Sağlık Personeli Mağdur! Sağlık Bakanlığının Kapattığı Özel Hastanede Sağlık Personeli Mağdur!

Personel ve hastaların araçları hastane çevresinde yoğunluk oluştururken, mevcut park alanlarının ihtiyacı karşılamadığı belirtiliyor.

Bölge Hastanesi Gibi Hizmet Veriyor

2011’deki Simav Depremi sonrası 150 yatak kapasitesiyle inşa edilen hastanede yaklaşık 30 uzman hekim, 12 pratisyen doktor, 180 ebe ve hemşire, 120 yardımcı sağlık personeli olmak üzere toplamda 350’ye yakın sağlık çalışanı görev yapıyor. Simav’ın yanı sıra Emet, Hisarcık, Sındırgı, Şaphane, Pazarlar ve Demirci ilçelerinden gelen hastalar nedeniyle hastane bölge hastanesi gibi hizmet veriyor. Bu durum, araç yoğunluğunu artırarak otopark sorununu daha da büyütüyor.

Hastane Bahçesi ve Çevresi Araçlarla Dolup Taşıyor

Simav Sanayi Sitesi karşısında konumlanan hastanenin Muradınlar yolu üzerinden giriş noktasıpanayır alanının bir bölümü ve arka bölümdeki açık alanlar otopark olarak kullanılmasına rağmen yetersiz kalıyor. Hastane çevresindeki tüm alanların araçlarla dolması, hasta ve yakınlarının park yeri bulmasını neredeyse imkânsız hale getiriyor.

Gelişigüzel Parklar Trafiği Kilitliyor

Hastane yetkilileri ve vatandaşlar, kuralsız park edilen araçların hareketi zorlaştırdığını belirtiyor. Hastaneye gelen sürücüler hem uygun park yeri bulamamaktan hem de düzensiz park edilen araçlar nedeniyle çıkış yapamamaktan şikâyetçi. Yetkililer, otopark alanlarının genişletilmesi ve daha düzenli bir park sistemi oluşturulması için çözüm üretilmesi gerektiğini vurguluyor.