Vakalar Yüzde 50 Arttı

Ankara Etlik Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Otal, son haftalarda hastaneye başvuran hasta sayısının neredeyse yüzde 50 oranında arttığını ifade etti. Otal, özellikle mide bulantısı şikayetiyle gelen hastaların sayısının fazla olduğunu belirtti ve bu duruma sıklıkla ishalin de eşlik ettiğini söyledi. "Sıvı kaybı nedeniyle metabolizmanın dengesi bozulabiliyor ve böbrekler bu durumdan etkilenebiliyor. Özellikle kronik hastalıkları olan kişilerde bu durum daha ağır seyredebiliyor" dedi.

Norovirüs Etkisi ve Bulaşma Riski

Doç. Dr. Otal, mevcut salgında Norovirüsün de etkili olabileceğine dikkat çekti. "Norovirüs, kusma, karın ağrısı ve kansız ishal gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Kuluçka süresi 12 ila 48 saat arasında değişirken, hastalığın tedavi süresi genellikle 1-3 gün arasında sürüyor. Ancak şiddetli ishal vakalarında durum daha uzun sürebiliyor. Bu virüs temas yoluyla bulaşabiliyor ve özellikle anaokulu gibi yakın temasın yoğun olduğu yerlerde bulaşma riski oldukça yüksek. İshal ve kusma vakalarında hastalık genellikle 3 ila 5 gün sürüyor. Eğer bu süreyi aşan bir hastalık durumu varsa mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Ambulans Şoförü Şahin Caner Araçta Ölü Bulundu Ambulans Şoförü Şahin Caner Araçta Ölü Bulundu

Doç. Dr. Otal, vatandaşların hijyen kurallarına dikkat etmeleri ve hastalık belirtileri gösterdiklerinde gecikmeden bir sağlık profesyoneline başvurmaları gerektiğini belirterek uyarılarda bulundu.