Açılış törenine Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey, İsmail Ok, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, MHP Balıkesir İl Başkanı Niyazi Tunç, Balıkesir İl Sağlık Müdürü Serkan Kadir Keskin, sağlık çalışanları ve davetliler katıldı.

Ancak, Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi'nin (ÜYTE) açılış törenine hastane başhekimi ve Kadın Doğum kliniğinde görev yapan hekim ve personel katılmadığı gibi, sağlık çalışanlarının temsilcileri olan sağlık meslek örgütleri, sendikalar ve dernekler de açılışa davet edilmedi. Bu durum, açılış töreninin tartışmalara yol açmasına neden oldu.

2 Aydır Sıra Bekleyen Hastaya Dönüş Yapılmayınca Mağdur oldu! 2 Aydır Sıra Bekleyen Hastaya Dönüş Yapılmayınca Mağdur oldu!

Hastane yönetimi, açılışa ilişkin katılım eksikliğine dair herhangi bir açıklama yapmazken, sağlık çalışanları ve temsilcileri, bu durumu tepkiyle karşılandı.Üremeye yardımcı tedavi konusunda görev yapan sağlık personelinin katılımının sağlanmaması, merkezin açılışının gölgesinde kaldı.