Kardiyoloji uzmanları Uzm. Dr. Mehmet Burak Özen, Doç. Dr. Ramazan Gündüz ve Girişimsel Nöroloji Hekimi Uzm. Dr. Ezgi Sezer Eryıldız tarafından gerçekleştirilen bu yenilikçi müdahale, felç sonrası ciddi darlık bulunan hastanın sağlığına kavuşmasını sağladı.

Sağlık Teknikeri Ayşenur Kozanay Vefat Etti! Sağlık Teknikeri Ayşenur Kozanay Vefat Etti!

Hastanın Durumu ve Müdahale Süreci

Hastane yetkilileri, felç geçiren Talip Bey’in, sol şah damarında ciddi bir daralma olduğunu ve bu durumun müdahale gerektirdiğini belirtti. Uzm. Dr. Burak Özen, ameliyatsız stent işleminin son dönemlerde daha fazla tercih edildiğini vurguladı: "Şah damarındaki darlık yüzde 70’in üzerindeyse, kan sulandırıcı tedavi yetersiz kalıyor. Ameliyat ya da stentleme işlemi şart oluyor. Hastamıza lokal anestezi ile kasıktan stent uygulaması yaptık ve işlem başarıyla sonuçlandı."

Hastanın Yaşadığı Süreç

Operasyon geçiren Talip Ökten, göğsünde daralma ve nefes alamama şikayetleri ile hastaneye başvurduğunu ve ardından Manisa Şehir Hastanesi’nde anjiyo işlemi ile sağlığına kavuştuğunu ifade etti. Talip Bey, "Doktorlarımın hepsine teşekkür ediyorum. Şu an çok daha iyiyim" dedi.

Bu başarılı operasyon, Manisa Şehir Hastanesi’nde ilk kez gerçekleştirilirken, hastanın sağlık durumunun yakından takip edileceği belirtildi.