Sendika genel başkanı Derya Uğur, Muğla’da sağlık personeline verimli ve işlevsel görevlendirme yapılmaması nedeniyle sağlık hizmeti sunumunda ciddi aksaklıklar ve hak kayıpları yaşandığını ifade etti.

Personel Eksikliği ve İzin Kısıtlamaları

Uğur, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde personel azlığı nedeniyle görev yapan sağlık çalışanlarının yıllık izin haklarının kısıtlandığını belirtti. “Personel, hak ettiği yıllık izinlerden en fazla 12 gün kullanabilmektedir,” diyen Uğur, bu durumun çalışanlar üzerinde büyük bir baskı yarattığını vurguladı.

Geçici Görevlendirmeler ve Barınma Sorunları

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü'nün, personel eksikliğini gidermek amacıyla Köyceğiz, Dalaman ve Ortaca devlet hastanelerinden 14 personeli geçici olarak Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne görevlendirdiğini belirten Uğur, “Bu görevlendirmede personelin izin durumları gözetilmemiş ve yıllık izin planlaması yapılmış personel bir ay süreyle görevlendirilmiştir. Bu uygulama yaklaşık 3 yıldan beri devam etmektedir” diye konuştu.

Personel Mağduriyeti

Görevlendirilen personelin barınma ihtiyaçlarının göz ardı edildiğini belirten Uğur, “Yaz döneminde Muğla’da kiraların yüksek oluşu, bu personelin ilçelerde ikamet ediyor olması ve ilçelerin merkeze uzaklığı gibi hususlar göz ardı edilerek sağlık personelinin mağduriyetine neden olunmuştur” dedi. Uğur, Anayasa ile tanınan yıllık izin hakkının engellenmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Genel Sağlık-İş Sendikası, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu uygulamalarına son verilmesi ve sağlık personelinin haklarının korunması için çağrıda bulundu.