“Sağlık-Sen Sağlık Bakanlığı Yer Değişikliği Talep Toplama Platformu” olarak adlandırılan bu yeni hizmet, sağlık çalışanlarının yer değişikliği ihtiyaçlarının daha hızlı ve güvenilir bir şekilde karşılanmasını hedefliyor.

Aile Hekimliğinde Sorunlar Derinleşiyor: Sendikadan Bakan’a Açık Mektup! Aile Hekimliğinde Sorunlar Derinleşiyor: Sendikadan Bakan’a Açık Mektup!

Platformun Amacı 

Doğan, platform aracılığıyla toplanan yer değişikliği taleplerinin Cumhurbaşkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’na iletileceğini belirtti. 

Bu çalışmanın temel amacının, Sağlık Bakanlığı bünyesinde sözleşmeli statüde çalışan personelin yer değişikliği sorunlarını çözmek olduğunu vurgulayan Doğan, ayrıca Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda yer alan karşılıklı yer değişikliği (becayiş) düzenlemesinin etkinleştirilmesini de amaçladıklarını ifade etti.

Yoğun İlgi ve Başvurular

Platformun duyurulmasının üzerinden sadece birkaç saat geçmiş olmasına rağmen yüzlerce başvuru aldıklarını belirten Doğan, bu durumun sağlık çalışanlarının yer değişikliği konusundaki ihtiyaçlarının ne kadar acil ve önemli olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

Gerçekçi Çözümler

Sağlık-Sen olarak popülizm yapmadıklarını ve sorunları doğru tespit ederek kimseyi kandırmadan, yanlış yönlendirmeden gerçekçi çözümler ürettiklerini ifade eden Doğan, bu çalışmanın da bunun en önemli örneklerinden biri olduğunu belirtti. 

Sorunları doğru tespit edip; kimseyi kandırmadan, yanlış yönlendirme yapmadan, gerçekçi çözümler üretiyoruz. Bu çalışmamız da bunun en önemli örneklerinden biri,” diyen Doğan, sağlık çalışanlarının her zaman yanında olduklarını ve onların sorunlarına kalıcı çözümler üretmek için çalıştıklarını sözlerine ekledi.