Diyarbakır’da Kadın Doğum Uzmanlarından Poliklinik Hizmetlerini Durdurma Kararı Diyarbakır’da Kadın Doğum Uzmanlarından Poliklinik Hizmetlerini Durdurma Kararı

Olay, saat 22.00 sularında Doğan Araslı Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, istasyona gelen genç bir kızın bilinmeyen bir sebeple bağırmaya başlaması üzerine vatandaşlar durumu görünce ambulans çağırdı.

Motosikleti Sağlık Ekiplerinin Üzerine Sürdü

Ambulans olay yerine geldiğinde, akaryakıt istasyonunda çalışan bir kişi sağlık ekibine "kıza sakinleştirici vurun" diye baskı yapmaya başladı. Sağlık çalışanlarının "işimize karışmayın" yanıtı ise tansiyonu yükseltti. Bu sözlerin ardından sağlık görevlileri ile çevredeki kişiler arasında tartışma çıktı ve tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında bir kişi motosikletini sağlık görevlisinin üzerine sürerek çarptı.

Olay, kalabalığın dağılmasıyla sona ererken, yaşananlar çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasına anbean yansıdı.

İki Kişi Gözaltına Alındı

Sağlık ekiplerine saldırıda bulunduğu iddia edilen iki kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Yunus Emre Mahallesi'nde alkollü bir şahıs olduğu yönündeki ihbar üzerine bölgeye sevk edilen ambulans ekibine mukavemet edildiği bilgisi üzerine harekete geçti.

Sağlık ekiplerinin bir akaryakıt istasyonuna vardıklarında, istasyon çalışanlarının alkollü kişinin hastaneye sevk edilmesi talebiyle tartışma yaşandığı tespit edildi. Bu esnada, çalışanlardan M.G. ve D.D.'nin sağlık görevlisi B.B.'ye fiziksel müdahalede bulunduğu iddia edildi. 

Gözaltına alınan M.G. ve D.D., emniyetteki işlemlerinin ardından "kasten yaralama" ve "görevli memura mukavemet" suçlarından adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.