Boz, sağlık çalışanlarının yüksek vergi dilimlerinin sabitlenmesi ve %15 vergi oranının uygulanması taleplerinin yanı sıra, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yönelik soru önergesi sundu.

"Vergi Yükü Hafifletilecek mi?"

Boz, Hazine ve Maliye Bakanı'na hitaben sunduğu soru önergesinde, şu soruları yöneltti:

- Sağlık çalışanlarının ve sabit gelirli kamu emekçilerinin yüksek vergi dilimlerinin sabitlenmesi ve %15 vergi oranı talepleri hakkında Bakanlık tarafından yürütülen bir çalışma var mı? Bu çalışma hangi aşamada?

- Enflasyonun yüksek seyrettiği bu dönemde, sabit gelirlilerin vergi yükünü hafifletmek amacıyla vergi sisteminde bir iyileştirme planlanıyor mu?

- Sağlık çalışanlarının ek ödemelerinin (nöbet ücreti, performans ödemesi vb.) vergiden muaf tutulması hakkında herhangi bir planlama var mı?

- Ekonomik kriz ve enflasyonun etkilerini hafifletmek için, “az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi” prensibine uygun bir düzenleme düşünülüyor mu? Sabit gelirli vatandaşların yaşam standartlarını koruyacak adımlar neler olacak?

- TBMM açıldığında, sağlık çalışanları ve sabit gelirlilerin vergi yükünü hafifletecek somut adımlar atılması planlanıyor mu?

‘Yakayım mı?’ Sözü Gerçeğe Döndü: Hemşireye 3,5 Yıl Hapis Cezası ‘Yakayım mı?’ Sözü Gerçeğe Döndü: Hemşireye 3,5 Yıl Hapis Cezası

"Vergide Adalet" Talepleri Gündemde

Sümeyye Boz’un açıklamalarıyla birlikte, sağlık çalışanlarının vergilendirme sistemi üzerindeki talepleri bir kez daha gündeme geldi.