Mersin'deki Tarsus Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, bu kez TBMM'nin açılışı vesilesiyle milletvekillerine seslenerek, “Destek bekliyoruz. Bu duruma seyirci kalmayın” çağrısı yaptı.

 "Vergide Adalet İçin Mücadele Ediyoruz"

Mersin Tabip Odası, Birlik ve Dayanışma Sendikası, Dev Sağlık-İş, Genel Sağlık-İş Sendikası, Hekim Birliği Sendikası ve diğer sağlık örgütlerinin katılımıyla yapılan basın açıklamasında, Tarsus Devlet Hastanesi Temsilcisi Uzm. Dr. Elvan Endoğru Rişvanoğlu konuştu. Sağlık çalışanlarının 30 haftadır vergide adalet talebiyle mücadele ettiğini belirterek, TBMM'nin yeni yasama dönemine başlarken milletvekillerinden gelirde ve vergide adalet için yasal düzenlemeler yapmalarını talep etti.

Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi’nin Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Gerçekleştirildi Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi’nin Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Gerçekleştirildi

"Şehir Hastanelerine Adaletsiz Ödemeler"

Uzm. Dr. Rişvanoğlu, Sayıştay'ın 2023 yılı Sağlık Bakanlığı denetim raporuna değinerek, şehir hastanelerini yapan şirketlerin kira bedellerinin dövize çevrilmesinin ve hizmet sunmadan kira ödemesi yapılmasının usulsüzlük olduğunu belirtti. Bu adaletsizliğin giderilmesini ve vergi yükünün adil bir şekilde paylaştırılmasını talep etti.

"Orta Vadeli Program Geri Çekilsin"

Sağlık çalışanları, Orta Vadeli Program'ın (OVP) çalışanın gelirini azaltıp vergisini artırdığını ve bu programın geri çekilmesi gerektiğini dile getirdi. Vergi uzmanı Ozan Bingöl'ün hesaplamalarına göre, 2027 yılında vatandaşın vergilerinin gelirinden daha hızlı artacak olması, sağlık çalışanlarının kaygılarını haklı kıldığını vurguladı.

 "Vergide %15 Kesinti Talebi"

Yapılan açıklamada, %35 vergi kesintisinin kabul edilmediği belirtilerek, adaletsiz vergi uygulamasına karşı sabit kalmak koşuluyla en fazla %15 vergi kesintisi talebi yinelendi. Sağlık çalışanları, her hafta çarşamba günü düzenledikleri "Vergide Adalet İstiyoruz" eylemlerinin, talepleri karşılanana dek süreceğini ifade etti. Toplumun sağlık hakkı ve sağlık çalışanlarının hakları için mücadelelerine destek çağrısında bulundular.