Memişoğlu, bu merkezin hem Türkiye hem de çevre ülkeler için önemli bir sağlık eğitim üssü olduğunu belirtti.

Yenidoğan Bebek Skandalı Ortaya Çıktı: Sağlık Çetesi 12 Bebeğin Ölümüne Neden Oldu Yenidoğan Bebek Skandalı Ortaya Çıktı: Sağlık Çetesi 12 Bebeğin Ölümüne Neden Oldu

"Türkiye, Sağlık Eğitiminde Bölgesel Lider"

Açılış konuşmasında Prof. Dr. Memişoğlu, İstanbul Medtronic İnovasyon Merkezi'nin, sağlık alanında Türkiye'yi bir eğitim merkezi haline getirdiğini ve yurt dışından birçok sağlık profesyonelinin eğitim almak için bu merkeze geldiğini vurguladı. Memişoğlu, "Sağlık hizmetlerini sunmanın yanı sıra bilim ve teknolojiyi öğretmekle de yükümlüyüz" dedi.

Gelişen Teknolojiler ve Sağlıkta İleri Eğitim

Medtronic Türkiye, Rusya, Orta Doğu ve Orta Asya Bölge Başkanı Ayhan Öztürk, merkezin dünya çapında en büyük inovasyon merkezi olduğunu belirtti. Merkezde, sanal gerçeklik ve simülasyon eğitimlerinin yoğun olarak kullanıldığını ifade eden Öztürk, bu yöntemlerin tıp eğitiminin geleceğinde büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi. Ayrıca, ilaca dirençli hipertansiyon gibi hastalıkların tedavisinde yenilikçi çözümler geliştirdiklerini de belirtti.

"Hekim Eğitimi Başarıyı Artırıyor"

Öztürk, sanal gerçeklik ve simülasyon teknolojileri ile verilen eğitimlerin hekimlerin tedavi başarı oranlarını artırdığını ifade etti. "Hekimler burada stres altında nasıl müdahale edeceklerini öğreniyor ve geriye dönük değerlendirmeler yapabiliyor" dedi. Bu sayede, enfeksiyon risklerinin azaltıldığını ve tedavi süreçlerinin iyileştirildiğini belirtti.