İl Sağlık Müdürlüğü, Yılmaz’ın ölümüne ilişkin idari soruşturma başlattı. Samsun’un Terme ilçesinde yaşayan ve Ankara’da çağrı merkezinde çalışan Yılmaz, 27 Mayıs 2024 tarihinde yapılan tetkiklerin ardından aynı gün ameliyata alındı. Ameliyat sonrası üç gün hastanede kalan genç kadın, taburcu edildikten kısa süre sonra evinde rahatsızlandı ve tekrar hastaneye başvurdu. Ardından, 12 ve 17 Haziran 2024 tarihlerinde iki kez daha ameliyat edilen Yılmaz, 21 Haziran’da hayatını kaybetti.

Hastanede Bıçaklı Saldırgan Dehşeti! Personel Kendini Odalara Kilitledi! Hastanede Bıçaklı Saldırgan Dehşeti! Personel Kendini Odalara Kilitledi!

 Ailenin Şikayeti Üzerine Soruşturma Başlatıldı

Neslihan Yılmaz’ın vefatının ardından ailesi, ameliyatı gerçekleştiren Opr. Dr. Erkan Aksoy ve hastane yönetimi hakkında ‘taksirle ölüme neden olma’ ve diğer suçlar gerekçesiyle şikayette bulundu. Ailenin şikayeti üzerine Ordu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından idari soruşturma başlatıldı. İl Sağlık Müdürlüğü, ameliyat dosyalarını inceleyerek, herhangi bir ihmal ya da eksiklik olup olmadığını araştırıyor. Eğer eksiklik tespit edilirse, dosyalar Sağlık Bakanlığı’na gönderilecek ve soruşturma süreci devam edecek.

Yılmaz ailesi, kızlarının genç yaşta hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsünü yaşarken, operasyonun yanlış yapıldığı ya da yeterli özenin gösterilmediği iddialarını dile getiriyor. Soruşturma kapsamında hem doktorun hem de hastane yönetiminin sorumluluğu araştırılırken, sağlık hizmetlerinde ihmalin olup olmadığı netleştiğinde daha fazla adım atılması bekleniyor.