Memur-Sen Yönetim Kurulu, yazılı bir açıklama yaptı.Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminlerinin güncellendiği belirtildi. Buna göre, 2023 yılı için %22,3 olan enflasyon tahmini, %35,7 puanlık bir artışla %58'e yükseltildi. Ayrıca, 2024 yılı için %8,8 olan enflasyon tahmini de %24,2 puanlık bir artışla %33'e revize edildi.

Memur-Sen, yaptığı açıklamada Merkez Bankası'nın uzun süredir sabit tuttuğu %5 enflasyon hedefinin piyasa verilerine uymadığını ve Temmuz ayında gerçekleşen fiyat artışlarının enflasyonu olumsuz etkileyeceğini belirtti. Ayrıca, bu durumun sabit gelirlilere olumsuz yansımaları olacağını açıkça ifade etmişti.

Bu bağlamda, 2024 yılında oluşacak enflasyon gerçeğini dikkate alarak, kamu görevlileri üzerindeki enflasyon etkisini en aza indirmek amacıyla 2024 yılında 3'er aylık dönemler itibarıyla teklifte bulunmuş ve enflasyon kaynaklı kayıpların önlenmesi için refah payının verilmesinin gerekliliğine vurgu yapmıştı.

HÜKÜMET, HAKLI VE DOĞRU TEKLİFLERİ GÖRMELİ

Açıklamanın devamında ise, "Nitekim bugün Merkez Bankası'nın piyasa ve fiyat istikrarının 2025 yılında sağlanacağı açıklaması, Memur-Sen'in 2024 yılı için 3'er aylık, 2025 yılı için 6'şar aylık dönemler itibarıyla toplamda yüzde 110 artış içeren Toplu Sözleşme Teklifi'nin haklılığını doğrulamış, makuliyetini ispatlamıştır.

Kamu İşvereni, Memur-Sen'in haklı ve doğru teklifini görmeli, güncellenen enflasyon beklentilerini dikkate almalı ve enflasyon tehdidini ortadan kaldırmak için refah payını içeren teklifle Toplu Sözleşme masasına gelmelidir" ifadeleri kullanıldı.

yazı