Suriye Mare Hastanesindeki 40 Sağlık Personeli Askeri Üsse Alındı Suriye Mare Hastanesindeki 40 Sağlık Personeli Askeri Üsse Alındı

Bolu Valiliği, olayın detaylı incelenmesi için Sağlık Bakanlığı’ndan müfettiş talebinde bulundu. Doktorların görevden uzaklaştırılıp uzaklaştırılmayacağı ise soruşturma sonucunda belirlenecek.

Her Bir İlaç İçin Para Alındı İddiası

Kentte ilaç mümessili olarak çalışan T.Ş, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi’ne (SABİM) 5 Haziran’da şikayette bulunarak, Bolu’daki İzzet Baysal Devlet Hastanesi ile İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli ortopedi doktorlarının, ilaç şirketinin piyasaya sürdüğü ilaçları hastaların reçetelerine yazdıkları ve her bir ilaç için kendisinden ilaç parasının yarısını aldıklarını iddia etti.

WhatsApp Mesajları

Şikayetin ardından ortopedi doktorları U.G., H.K., R.Ö. ve M.T. hakkında idari soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, T.Ş. İl Sağlık Müdürlüğü’ne verdiği ifadede, haftada bir veya on günde bir ortopedi uzmanlarıyla buluşarak alınan paranın yüzde 50’sini onlara verdiğini anlattı. T.Ş., özellikle Hyalüronik Asit kupürlerini toplayan U.G.’nin kendisine kupürleri verdiğini ve karşılığında paranın yarısını aldığını belirtti. Ayrıca, PRP işlemlerinde hastaların kendisini aradığını, hemşirenin kanı alıp ona verdiğini, hazırladığı PRP’yi hekime bildirdiğini ve hekimin hastaya uygulama yaptığını söyledi. İşlem bittikten sonra hastanın nakit veya havale ile ödeme yaptığını ve bu paranın yarısını hekime elden verdiğini ifade etti. T.Ş., son 2-3 yıldır kupür toplamak yerine doktorların WhatsApp’tan mesaj attığını ve R.Ö.’nün kuğu emojisi gönderdiğini belirtti.

Olayın ortaya çıkmasının ardından, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen idari soruşturmanın yanı sıra adli soruşturma da başlatıldı. Bolu Valiliği, soruşturmanın daha ayrıntılı incelenmesi için Sağlık Bakanlığı’ndan müfettiş talep etti.

Hastanede görevlerine devam eden doktorların mesailerine devam edip etmeyecekleri ise soruşturma sürecine göre netlik kazanacak.